Torbacıya 20 Yıl Hapis 75 Bin Lira Para Cezasına Çarptırıldı!

Torbacıya 20 Yıl Hapis 75 Bin Lira Para Cezasına Çarptırıldı!
11.08.2016
A+
A-

Samsun‘un İlkadım ilçesinde 1 Aralık 2015’te, 5 kilo 769 gram bonzai ele geçirilmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan sanık, 20 yıl hapis ve 75 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Rüştü Özdemir, tutuksuz sanıklar Servet U. ve Çiğdem S. ile avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan diğer 4 sanık ise duruşmada yer almadı.

Çorum’da cezaevinde tutuklu bulunan sanık Rüştü Özdemir, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı ile yaptığı savunmasında suçsuz olduğunu öne sürerek beraatını ve tahliyesini istedi. Tutuksuz yargılanan Servet U. ve Çiğdem S. de suçsuz olduklarını belirterek beratlarını talep etti.

Mahkeme heyeti Rüştü Özdemir’i uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 20 yıl hapis ve 75 bin lira para cezasına çarptırdı. Heyet, tutuksuz yargılanan Servet U. ve Çiğdem S. ile diğer 4 sanığın da beraatına karar verdi.

Samsun‘da aralık ayında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çiğdem S. adına kiralanan boş daireye düzenlenen baskında  5 kilo 769 gram bonzai ele geçirilmişti. Olayla ilgili Rüştü Özdemir, Servet U. ve Çiğdem S. gözaltına alınmış, Özdemir çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.