Torba yasada müjde! 3600, staj ve çıraklık, sicil affı….

Torba yasada müjde! 3600, staj ve çıraklık, sicil affı….
28.06.2023
A+
A-

Torba yasası, genellikle çeşitli yasa değişikliklerini ve düzenlemelerini içeren bir yasal paketi ifade eder. Bu yasalar, farklı konuları kapsayarak çeşitli sektörlerde düzenlemeler yapılmasını sağlar. Torba yasası, genellikle mecliste uzun tartışma süreçlerine tabi tutulmadan, birden fazla yasa tasarısının bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Bu şekilde, çeşitli konularda düzenlemelerin tek bir yasa içinde ele alınması ve yasama sürecinin hızlandırılması amaçlanır.

Torba yasalar, birçok farklı konuyu içerebilir ve geniş bir yasal çerçeve oluşturabilir. Örneğin, vergi düzenlemeleri, sosyal güvenlik düzenlemeleri, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler, ekonomi politikaları, sağlık hizmetleri, eğitim, çevre koruma gibi birçok alanda değişiklikler içerebilir. Bu yasa paketleri, hükümetin politika hedeflerini gerçekleştirmek, ekonomik düzenlemeleri yapmak veya hukuki düzenlemelerde güncellemeler yapmak amacıyla kullanılabilir.

Torba yasalar, çeşitli kesimler ve paydaşlar arasında farklı tepkilere neden olabilir. Çünkü birden fazla konuyu içerdikleri için, birçok farklı çıkar ve görüşü barındırabilirler. Bu nedenle, torba yasaları tartışırken ve değerlendirirken, içerdikleri düzenlemelerin her birini ayrı ayrı ele almak ve etkilerini değerlendirmek önemlidir.

TORBA YASA MECLİSE GELİYOR

Torba yasa maddeleri henüz tam kapsamlı olarak açıklanmadı. Ancak bazı maddeler günyüzüne çıktı.  EYT’de prim eksiği olan Bağkurlar için prim eşitlemesi torba yasa maddelerinden biri olacak. Yani bu yasa ile birlikte SSK ve Bağ kurluların eşit primle emekli olmasının yeni açılacak.

  1. BAĞ-KUR sicil affı da torba yasada gündeme gelecek diğer bir maddeler arasında yer alıyor.
  2. Torba Yasada yer alan maddelerden bir diğeri ise emekli ve memur maaş zammı olacak.
  3. Çıraklık Sigortası da torba yasa maddeleri arasında bulunuyor. EYT’de mağdur olan çıraklık sigortalıların mağduriyetinin ortadan kaldırılması için torba yasaya yeni bir madde eklendiği konuşuluyor.
  4. Torba yasanın diğer bir maddesi ise ev hanımlarına erken emeklilik olacak. Ev hanımları isteye bağlı sigorta yaptırarak erken emekli olma hakkına sahip olacak. Bu durumda devlet ev hanımlarının sigorta primlerinin bir bölümünü karşılayacak.
  5. Kısmi emeklilik torba yasa maddeleri arasında yer alıyor. 3600 günle kısmi emeklilik için Meclis’te oylama yapılacak kabul edilmesi durumunda ise milyonlarca kişiye erken emeklilik yolu açılacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRA OLACAK

Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Memur ve emekli maaşı zammına ilişkin düzenlemenin sorulması üzerine Işıkhan, konu üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği halinde çalıştıklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber