TES-İş) Samsun Şube Başkanı Gökay Özdal’dan açıklama

TES-İş) Samsun Şube Başkanı Gökay Özdal’dan açıklama
01.01.2020
A+
A-

TES-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Gökay Özdal, YEDAŞ’ın 15’i sendikalı toplam 24 kişiyi işten çıkarttığını açıklayarak, “Geri alın dedik almadılar. Eyleme gideceğiz” dedi.

YEDAŞ’ın geçtiğimiz Cuma günü işten çıkarttığı işçilerle ilgili açıklama yapan TES-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Gökay Özdal, toplam 24 kişiye çıkış verildiğini söyledi. 2020 yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından YEDAŞ’ın yeni yıla sayılı günler kala işçi çıkartmasını kabul edilemez bir durum olarak gördüklerini söyleyen Gökay Özdal, YEDAŞ’ın norm kadro fazlası gerekçesi ile bir yandan işçi çıkarttığını bir yandan da yeni işçi almak için ilana çıktığını belirtti.
YEDAŞ yetkilileri ile çıkartılan işçilerin geri işe alınması için görüşme yaptıklarını bu görüşmede kurumun işçileri geri almaya yanaşmadığını söyleyen TES-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Gökay Özdal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “15’i sendikalı olmak üzere toplam 24 kişiyi işten çıkarttılar. Norm kadro fazlası diyerek çıkarttıkları işçilerin yerine ise bir yandan da işçi alımı ilanına çıkarak alım yapıyorlar. Bu durumu biz kabul edemeyiz. Çıkartılan işçilerin geri alınmasını talep ettik bu talebimize olumsuz yanıt verdiler. Perşembe günü bu konu ile ilgili basın açıklaması ve ardından eylem yapağız” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber