Terme’de coşturan festival

Terme’de coşturan festival
23.05.2022
A+
A-

Terme’de gerçekleştirilen 24. Geleneksel Sakarlı Hıdırellez, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Festivali muhteşem görüntülere sahne oldu. At yarışları, güreşler, spor etkinlikleri ve ilçenin marka değerlerinin tanıtıldığı festivali yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından 24.’sü düzenlenen Sakarlı Hıdırellez, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Festivali Karadeniz’i buluşturdu. Bu yıl “Marka Şehir Terme” sloganıyla hazırlanan festival, şehir içi ve şehir dışından yaklaşık 100 bin kişiyi ağırladı.

KÜLTÜR, SANAT VE SPOR BİR ARADA

İlk gün okçuluktan tekvandoya, halat yarışından çuval yarışına birçok gösteriyle başlayan festival, daha sonra rahvan at yarışlar heyecanına ev sahipliği yaptı. Akşam saatlerinde ise Ümit Kurşun, Şeyda Karadeniz ve Ozan Keskin konserleri ziyaretçilerle buluştu.

ER MEYDANINDA HEYECAN

Küçük büyük yüzlerce güreşçiye ev sahipliği yapan festivalin 2. gün gerçekleştirilen yağlı güreşlerde Başpehlivanlığı Nedim Güler finalde rakibi Faruk Akkoyun’u yenerek kazandı.

EYPİO VE RESÜL DİNDAR COŞTURDU

Cumartesi akşamı ünlü Rap şarkısı Eypio ve Pazar akşamı Karadeniz müziğinin sevilen ismi Resül Dindar’ın sahne aldığı festival, Karadeniz’in bu yılki en büyük konserlerine ev sahipliği yaptı. Eypio ve Resül Dindar sevenleri festival alanının dolup taşmasına neden oldu. Sanatçılara eşlik eden MC Doğukan Alsay ise sahne performansıyla tüm izleyicileri büyüledi.

TERME’NİN MARKALARI TANITILDI

Hıdrellez şenliklerini ilçenin tanıtımı için bir fırsata çevirmeyi amaçlayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Hıdrellez şenliklerin bu yıl bir ilke imza atarak, “Marka Şehir Terme” sloganıyla ilçenin marka değerlerini tanıtmak için stantlar kuruldu. Pirinçten, fındığa, tarım makinelerinden, 2 el minibüslere ilçenin markası olan birçok ürün festival alanında sergilendi.

BAŞKAN KILIÇ’TAN TEŞEKKÜR

Karadeniz’in en büyük festivallerinden birine ev sahipliği yapmanın gurunu yaşadıklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Dereceye giren girmeyen tüm sporcularımızı kutluyorum. Bu büyük festivalde ilçemizin tanıtımını en güzel şekilde yaptık. Hem biz kazandık, hem esnafımız, hem de ilçemiz kazandı. Şenliğimize katılan, emeği geçen ve destek olan herkese Terme halkı adına teşekkür ediyorum. Festivalimizi her sene geliştirerek daha kapsamlı organizasyonlara imza atmayı hedefliyoruz. Çünkü Terme’yi ve hemşehrilerimizi çok seviyoruz ve Sevince oluyor” dedi.
Ek alanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber