Terme’de ‘Akıllı Şehircilik’ gelişiyor

Terme’de ‘Akıllı Şehircilik’ gelişiyor
26.07.2022
A+
A-

Akıllı Şehircilik alanında birçok yeniliğe imza atan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, iki yeni uygulamayı daha hayata geçiriyor.

Akıllı Şehircilik ve Kent Otomasyon Sistemleri’ne büyük önem veren Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, gelişen teknolojik alt yapı ile birlikte vatandaşların daha kolay hizmet alabilmesi için yeni uygulamalara imza atıyor.

KEOS VE E-İMAR UYGULAMASI BAŞLIYOR

2021 yılında vatandaşların belediye ile olan çalışmalarını en hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için Akıllı Şehircilik ve Kent Otomasyon Sistemleri projesi kapsamında Mekansal Adres Kayıt Sistemini (MAKS) hayata geçiren Başkan Kılıç, hizmet verimliliğini artırmak amacı ile Kent Otomasyon Sistemi (KEOS) ve e-İmar uygulamalarını hayata geçirdi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR

Terme’nin teknolojiye uyumlu bir kent haline gelmesi için dijital dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Başkan Kılıç, “İmar Müdürlüğü belediyemizde en fazla iş yükü olan müdürlüklerimizin başında geliyor. Buradaki işleyişi düzenlemek, süreci hızlandırmak ve hizmet güvenilirliğini artırmak amacıyla internet teknolojisinden de yararlanarak e-İmar uygulamamızı başlattık. Bu uygulama ile personel verimliliğimizi artırarak vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunacağız. Hemşehrilerimiz belediye gelmeden kurumsal web adresimiz www.terme.bel.tr adresi üzerinden E-İMAR uygulaması tıklayarak ada/parsel numaraları ve adres bilgileri üzerinden tüm imar durumu bilgilerine kolaylıkla ulaşabilecek.” dedi.

HİZMET KALİTESİ ARTACAK

Kent Otomasyon Sistemi (KEOS) hakkında da bilgi veren Başkan Kılıç, “Coğrafi bilgi sistemlerinin kent bazında yaygınlaşmasını, vatandaşlarımızın hizmet alma kalitesini ve belediyemiz çalışmalarında hizmet verimliliğini artırmak amacı ile Kent Otomasyon Sistemi (KEOS) da yine belediyemizin kurumsal web adresi üzerinden hizmet verecek. KEOS sistemi ile hem belediye hizmetlerinin daha iyi yürütülmesi hem de vatandaşın pek çok hizmetten doğrudan yararlanabilmesi sağlanacak. KEOS sistemi ile şehir haritası üzerinden parsel bilgileri, yapı ve numarataj bilgileri, imar durum bilgileri ve kentin önemli noktalarına ait lokasyon bilgilerine ulaşılabilecek. Sistem üzerinden sunulan bilgiler için güncelleme ve yenileme çalışmaları sürekli olarak devem edecek. İlçenin ihtiyaçları doğrultusunda sistemin gelişimi sağlanacak.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber