Telefon dolandırıcıları sınır tanımıyor

Telefon dolandırıcıları sınır tanımıyor
24.08.2024
51
A+
A-

Ardahan’da yaşanan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi.

Her gün yeni bir yöntemle seçtikleri kurbanlarını dolandırmaya çalışan telefon dolandırıcılarının önü arkası kesilmiyor.

Ardahan’da son günlerde yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştiren telefon dolandırıcıları bu kez Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı rolü yaparak dolandırmak istedikleri vatandaşları korkutarak ağlarına düşürmeye çalıştıkları öğrenildi.

Emniyetin telefon dolandırıcılarına karşı sürekli yaptığı uyarılara rağmen, bazı vatandaşlar bu tuzağa düştüğü bilgisi ise haberlerde sıkça duyduğumuz vakalar haline gelmeye başladı. Ardahan’da bu yöntemi kullanarak, vatandaşlardan para talebinde bulunulduğunun tespiti üzerine harekete geçen savcılık soruşturma başlattı. Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut vatandaşları uyararak, “lütfen bu tuzağa düşmeyin” dedi.

Konuyla ilgili Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan duyuru da ise şu bilgilere yer verildi, “ “Son dönemde bazı şahısların Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı olduğunu söyleyerek vatandaşları telefonla arayıp para talebinde bulundukları ve geliştirdikleri hileli hareketlerle dolandırıcılık yapmaya çalıştıklarının tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın ve kamu personellerinin kendilerini devlet yetkilisi gibi göstererek yapılan yardım talebi ve söylemlere asla itibar etmemeleri, herhangi bir kişi ya da bir kurum hesap numarasına kesinlikle para yatırmamaları önemle rica olunur” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber