TEKNOFEST Drone şampiyonası’nın 1’inci etap yarışları başladı

TEKNOFEST Drone şampiyonası’nın 1’inci etap yarışları başladı
24.08.2024
5
A+
A-

TEKNOFEST Drone şampiyonası’nın 1’inci etap yarışları başladı

TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nda ülkemizin değişik şehirlerinden gelen 32 yarışmacısı, 1. etap yarışlarında Türkiye’nin en iyi FPV yani yüksek hızlara ulaşabilen drone pilotu olabilmek için yarışacak.
Atatürk Stadyumu’nda yapılan drone yarışlarını Vali Aydın Baruş beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, T3 Vakfı Isparta Şube Başkanı Mevlüt Yunus Kayacan ve vatandaşlarla birlikte izledi.

Her sporcunun uçtuğu drone’u kendi yapma şartı aranan yarışta, Isparta’da ilk 24’e giren yarışmacılar 21-22 Eylül’de Mersin’de yapılacak ikinci etap yarışmalarına katılmaya hak kazanacak.

IMG 9894
Isparta Valisi Aydın Baruş, Dünya Drone Yarışmalarına katılarak ülkemizi temsil edecek drone pilotlarının Isparta’daki yarışlarda belli olacağını kaydetti. Vali Baruş, “Türkiye Drone Şampiyonası’nın birinci etabı bu yıl Isparta’da düzenleniyor. Drone Şampiyonası’nın birinci etabı burada yapıldıktan sonra ikinci etap Mersin’de yapılacak, ardından Türkiye Şampiyonası olacak. Dünya Drone Şampiyonası’na katılacak pilotlar da buradan çıkacak. TEKNOFEST Drone yarışları, Isparta için güzel bir ufuk sağlayacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda TEKNOFEST kapsamındaki yarışmalardan bazılarını da alma imkanını bulabiliriz. Yarışlara ilginin fazla olması bizleri mutlu ediyor. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Tüm Isparta’daki vatandaşlarımızı şampiyonayı izlemeye davet ediyorum. Gelin, seyredin, gençlerimizin ilgisini görün ve gençlerimizin uzay ve havacılık teknolojilerine olan merakının artması, milli teknoloji hamlelerimize de ileride büyük güvenceler sağlayacaktır. Ayrıca, bu yarışma münasebetiyle gelen pilotlar drone’larının gözünden Isparta’yı da görüntüleyecekler. Bu da bize Isparta’nın tanıtım çalışmalarında ciddi bir fırsat sağlayacaktır” dedi.

Büyük finalin birincisi ayrıca TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenecek olan World Drone Cup’ta Türkiye’yi temsil etme şansını da elde edecek.

IMG 9893

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber