Tarihi Kentler Birliği Kastamonu’da toplandı

Tarihi Kentler Birliği Kastamonu’da toplandı
12.05.2018
A+
A-

Tarihi Kentler Birliği’nin 2018 Yılı Meclis Toplantısı Kastamonu Belediyesinin ev sahipliğinde Ilgaz Dağı Milli Parkında bulunan otelde başladı.

“Tarihi Kentler Birliği’nin Kuruluşu ve Gelişme Süreci” başlığı altında Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Buluşmaları Meclis Toplantısının açılışı Ilgaz Dağı Milli Parkında gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Tarihi Kentler Birliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şuana kadar Tarihi Kentler Birliğine başkanlık yapan Belediye Başkanlarından çok şeyler öğrendiklerini ve Türkiye’ye çok şeyler kattıklarını anlatarak, “İnsan yaşıyorsa bir şehirde, yaşadığı yerden bellidir medeniyete nasıl baktığı. Dolayısıyla kentlerimizdeki bu güzel mimarları, o dokuyu, o yaşadığımız sevdiğimiz insanların yaşadığı ve bizlere tarihten iz bırakan şehirlerimizin estetiğini adeta bizlere bu başkanlarımız öğretmişlerdir” dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ayrıca toplantının başlangıcında Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yapısını anlatan tanıtım filmi izlettirildi.

Toplantı sonu Havza Belediye Başkanı Murat İkiz milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa eden Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yerine Birlik Başkanı olan Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Toplantı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz toplantının birlik adına oldukça verimli geçtiğini belirterek; “İlçemizde tarihi özellikleri ile Tarihi Kentler Birliği üyesi. İnşallah birliğimizin de katkılar ile ilçemizin tarihi önemini öne çıkaracak çalışmalar yapacağız. Yapılan bu toplantılar ile birlik üyesi belediyelerimiz ile bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunaktayız.” Dedi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber