resim yükle

Suriye’de barış en çok bize fayda sağlayacak

Suriye’de barış en çok bize fayda sağlayacak
13.07.2024
A+
A-

  Erdoğan: Suriye’de barış en çok bize fayda sağlayacak

Ankara-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’nin başkenti Washington’a yaptığı ziyaretten dönüşte uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye’de hakkaniyetli bir barışın Türkiye için büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Erdoğan, “Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Bu inşa sürecinin en önemli adımı da Suriye ile yeni bir dönem başlatmaktan geçtiğini söylüyoruz.” dedi.

NATO’nun 75. yıl dönümü törenleri

NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü törenlerine katıldıklarını belirten Erdoğan, zirvenin ittifakın birlik ve dayanışmasını göstermesi açısından çok faydalı olduğunu ifade etti. Zirvede ele alınan konuları ve alınan kararları basın toplantısında detaylı olarak paylaştığını hatırlattı.

Ukrayna ve Rusya İle ilişkiler

Erdoğan, Batı’nın Ukrayna’ya verdiği desteklere rağmen beklenen sonuçların alınamadığını belirtti. “Batı, Ukrayna’ya gerek parasal, gerekse ayni noktada bütün imkanlarıyla, silah, mühimmat dahil her türlü desteği veriyor. Bütün bu desteklere rağmen şu anda Ukrayna’da bekledikleri neticeyi henüz alabilmiş değiller.” dedi. Bu noktada NATO’nun büyük bir güç olduğunu ve Ukrayna’yı rahatlattığını ekledi.

Türkiye’nin hem Rusya hem de Ukrayna ile iletişim halinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu dengeli tutumun bazen her iki tarafı da rahatsız edebildiğini belirtti. Karadeniz Tahıl Koridoru örneğini vererek, Türkiye’nin her iki tarafın taleplerini karşılamak için adilane bir yaklaşım sergilediğini anlattı.

Tahıl koridoru görüşmeleri

Erdoğan, “Şimdi diyoruz ki; tahıl koridorunu biz yeniden açalım. Şimdi bunun görüşmelerini hem Rusya hem Ukrayna’yla yapıyoruz. Henüz bu konuda bir netice alamadık. Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin’le son görüşmem bunun üzerindeydi. NATO Zirvesi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenskiy ile yine bu konuları görüştük. Ukrayna tarafıyla da Tahıl Koridorunu çalıştırmak istiyoruz. Temenni ederim ki bu koridoru yeniden işletmeye başlarız.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.