Sürekli burun tıkanıklığına dikkat!

Sürekli burun tıkanıklığına dikkat!
24.03.2019
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Yusuf Şentürk, “Sürekli burun tıkanıklığı, ciddiye alınmadığından geçici önlemlerle giderilmeye çalışılır. Ciddi sağlık sorunlarına neden olan burun tıkanıklığı, yaşam kalitesinin bozulmasına yol açmaktadır” dedi.

Sürekli burun tıkanıklığı ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir diyen Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Yusuf Şentürk, “Yaş fark etmeksizin çocuk ve yetişkinlerde bu sorun yaşanabilir. Bazen tek başına, bazen de geniz akıntısı ve horlamayla beraber yaşanabilir. Kişiler burunlarında ciddi bir darlık olmasa bile psikolojik olarak bu sorunu yaşarken, bazı kişiler ise tıkalı burunla yaşamlarına devam eder.
Soğuk algınlığı, grip gibi enfeksiyonlar nedeniyle oluşan burun tıkanıklığı kısa sürede geçse de, deviasyon gibi sebeplerden oluşan tıkanıklıklar uzun süreli devam ederek, ilerleyen dönemlerde kişilerde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bu nedenle deviasyon, burun etlerinde büyüme gibi sorunları olanların sürekli burun tıkanıklığı yaşamaları halinde mutlaka kulak burun boğaz uzmanına giderek tedavi olmaları gerekir. Bunu yapmadıkları takdirde vücuda daha az oksijen alındığından, sağlık sorunları gelişebilir.

TEDAVİ SÜRECİ
Bu anlamda hastalarımız bize genellikle burun tıkanıklığı veya burun şekil bozuklukları şikayetleri ile müracaat etmektedirler. Biz burun ameliyatından önce, öncelikle hastanın ne istediğini anlamak isteriz. Hasta bize sadece solunum sıkıntısı ile müracaat ettiğinde de bazen rinoplasti ameliyatı yapmak gerekir.
Burun içinde bir eğrilik veya daha önce geçirmiş olduğu kırığa bağlı eğrilik var ise bunu tespit ederiz. Muayeneyi bitirdikten sonra hastaya beklentisini sorarız. Kendisine sadece burun solunum rahatsızlığını mı yoksa hem solunum rahatsızlığı hemde ameliyat sırasında şekil düzeltilmesini mi istiyorsunuz diye sorarız. Hastayı iyice dinledikten sonra ne yapılacağı konusunda hastaya bilgi veririz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.