Sünnet ne zaman yapılmalı!

Sünnet ne zaman yapılmalı!
17.05.2018
A+
A-

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, “Sünnet olma zamanlaması, çocuğun fiziksel ve tıbbi durumu, ailenin görüşü ve doktorun tecrübesi esas alınarak karar verilmelidir.” dedi.

Yazın ayının gelmesiyle birlikte başlayan aileleri çocuklarını sünnet telaşı başladı. Fakat sünnet için en uygun zamanın hangisi olduğu konusu hala ailelerin kafasını kurcalamaktadır. Ailelerin bir kısmı hemen doğum sonrasında sünnet yaptırmayı tercih ederken; diğer bir kısmı da ilkokul dönemine kadar beklemek gerektiği kanısında bir görüşü hakim. 

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, çocukların erkekliği ilk adımını attığı en anlamlı günlerinden biri olan sünnet hakkında bilgiler verdi. 

Güvenli ve sağlıklı olan cerrahi sünnettir. Hastanemizde uzman hekimlerimiz tarafından sünnet operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir diyen Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, “Ailelerin aklında oluşan ‘Sünnet korkulacak bir operasyon mu? en uygun yaş hangisi? Çocuk anestezi alacak mı? Nelere dikkat etmeli?’ gibi soruları bizlere iletiyorlar. 

Sünnet alanında uzman doktorlar tarafından yapılması gereken cerrahi bir işlemdir. Her ne kadar küçük bir cerrahi operasyon gibi gözükse de toplumumuzda sağlık dışında, dini, sosyal ve geleneksel açılardan da büyük önem taşır. 

Aileler bebekleri doğduğunda sünnet bebek henüz hastanedeyken veya daha sonra uygulanabilir. Büyük çocuklar ve yetişkinler için, prosedür genellikle bir hastanede ya da cerrahi merkezde ayaktan tedavi temeline dayalı olarak yapılır. Bu, aynı gün eve gideceğiniz anlamına gelir.

En uygun zaman hangisi diye düşünürsek; aslında sağlıklı sünnet olma yaşından daha çok yapılmasını önerilen dönemler vardır. 

Sünnet, zamanlaması çocuğun fiziksel ve tıbbi durumu, ailenin görüşü ve doktorun tecrübesi esas alınarak karar verilmelidir. ” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber