resim yükle

Sulu klimalara büyük rağbet

Sulu klimalara büyük rağbet
25.06.2024
A+
A-

Yurt genelinde yer yer hava sıcaklıkların 45 derece bulması sebebiyle vatandaşlar serinlemenin yollarını arıyor. Klima fiyatlarının yüksekliği ise vatandaşın vantilatör ve sulu klimalarda gibi daha ucuz çözüm yollarına yönelmesine sebep oluyor.

featured






Sulu klimalara büyük rağbet

Ankara-BHA

Son günlerde etkisini artıran bunaltıcı sıcaklar, vatandaşları serinleme yolları aramaya itti. Klimaların yüksek fiyatları, halkı daha uygun maliyetli alternatiflere yönlendirdi. Çöl sıcaklarının hissedildiği günlerde serinlemenin yolunu arayan vatandaşların, vantilatör ve sulu klimalara rağbetini görüldü. Klima fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vantilatör satışlarında artış yaşandığını belirten esnaf, normal şartlarda günde 5-6 tane vantilatör satarken şu an günde 20-25 tane satmaya başladıklarını belirtirken, vatandaş ise yüksek klima fiyatlarına tepki gösterdi. Vatandaşın klima almak istediklerini fakat yüksek fiyatlardan dolayı alamadıklarını ifade eden esnaf, yetkililerden artan fiyatların düşürülmesi yönünde çalışma başlatmaları çağrısında bulundu.

 Sulu klimalara buyuk ragbet 2

“Sulu klima fiyatları da arttı”

Hava sıcaklarının geçen senelere göre yüksek olmasından dolayı önümüzdeki günlerde bu sıcaklığın 50-55 derecelere kadar çıkacağını tahmin ettiklerini ifade eden esnaf Selman Pulgat, “Taleplerin fazla olması ve fabrikalardaki stokların tükenmesinden dolayı fiyatlarda değişkenlik göstermeye başladı. Sezon başında vantilatör fiyatları bin ila bin 250 lira arasında tararken şu anda bin 500 liradan 4 bin liraya kadar fiyatlar değişti. Klima fiyatları ise 20 bin lirada başlıyor 42 bin liraya kadar değişiyor. Sulu klimalarda ise beklenenin çok üstünde bir fiyat artışı oldu. Geçen sene 3 bin 500 liraya sattığımı ürün bu sene 9-10 bin liraya çıktı. Yetkililerden tek isteğimiz vatandaşın daha rahat klima alabilmesi için vergi indirimi ya da başka bir çalışma başlatmalarıdır” dedi.

Sulu klimalara buyuk ragbet 3

Sulu klimalara büyük rağbet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber