Stres Kalp Krizine Yol açar mı?

Stres Kalp Krizine Yol açar mı?
18.12.2021
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Canan Uğur, “Kalp krizi, hiç göğüs ağrısı hissetmeden sadece mide bulantısı, çene ağrısı, bayılma, kısa süreli bilinç kaybı belirtileri ile de görülebilmektedir.” dedi.

Dünyadaki tüm insanların maruz kaldığı bir faktör olan stres, kendi tek başına bir risk iken, kan basıncı ve kolesterol yüksekliğine neden olarak diğer risk faktörlerini de tetiklemektedir. Bu anlamda kronik stres kalp hastalığı için bir risk faktörüdür ve kalp krizine yol açabilmektedir.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Canan Uğur, kalp krizine yol açabilen stres hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.
Uzm.Dr. Canan Uğur, günlük iş hayatında stresten uzak durulamadığını, fakat stresin tetiklediği başlıca hastalıklar tansiyon, şeker gibi nabız atımı faktörleri birleşince kalp krizi olma riskini artırdığını dile getirdi.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Kalp krizi genellikle göğüz ağrısı ile ortaya çıktığını dikkati çeken Uzm.Dr. Canan Uğur, “Bazı durumlarda ise çeşitli hastalıklar ile en başta da diyabetik hastalar hiç göğüs ağrısı hissetmeden sadece mide bulantısı, çene ağrısı, bazen bayılma, kısa süreli bilinç kaybı görülebilmektedir. Hastaneye başvurduklarında yapılan tetkikler ve çekilen EKG sonucunda bu hastaların kap krizi geçirdikleri tespit edilmiş oluyorlar. Hastaların bile kriz geçirdiklerine inanamadıkları, bu şikayetler ile kalp krizi olamayacağını düşünen hastalar kalp krizinin komalık durumunda olabileceğini düşünebiliyorlar.
Kalp Krizi belirtileri yukarıda da bahsettiğimiz gibi çeneye vuran ağrı, tansiyon düşüklüğü, bazen de aşırı derece de tansiyon yüksekliği kendini gösterebilmektedir. Bu anlamda bu sağlık sorunu için ilgili uzman doktordan gerekli tedavi desteğini almak hayati önem taşımaktadır” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.