Staj ve çıraklık mağdurları ‘Büyük İstanbul Mitingi’nde buluştu

Staj ve çıraklık mağdurları ‘Büyük İstanbul Mitingi’nde buluştu

Sigortalarının kısa vadeli yatması nedeniyle emeklilikte gecikme yaşayan staj ve çıraklık mağdurları Kartal Meydanı’nda ‘Büyük İstanbul Buluşması’ mitingi düzenledi. 

Türkiye’nin 81 ilinden mitinge katılan 3308 saya ile sigorta girişleri yapılan ve bu girişleri başlangıç sayılmayan staj ve çıraklık mağdurları ‘İlk sigorta girişi başlangıç olsun’, ‘staja adalet’ sloganlarıyla taleplerini dile getirdi.
Mitingde açıklama yapan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, “Biz bugün İstanbul Kartal’da saat 14.00’da Büyük İstanbul Buluşması adıyla bir miting düzenliyoruz. Maalesef 3308 Sayılı Kanun kapsamında işletmelere zorunlu olarak çalışmaya gönderilen stajyer ve çırakların o günkü sigorta girişleri bugün sigorta girişi olarak kabul edilmiyor. Bize ‘sizin sigortanız başladı’ denildi, ellerimize birer sigorta kartı verildi ama bugün itibariyle bunların işe girişleri geçersiz. Arkadaki numara geçerli hala aynı numarayla işlem görüyoruz ama kartın önündeki işe giriş tarihi geçersiz. Biz bugün İstanbul Kartal’dan sesimizi duyurmak istiyoruz. Ankara’ya, Gazi Meclis’e sesleniyoruz. Bizim ana talebimiz staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin giderilmesidir. Bu mağduriyetin giderilmesi için de bir yasal düzenleme gerekiyor. Biz stajyer ve çıraklar olarak inanıyoruz ki mağduriyetimiz yerel seçime kadar giderilecek. Yerel seçime kadar bir kanun beklentimiz var” dedi.
 Samsun Staj Mağdurları Dernek Başkanı Murat Aydın, “Davamızı kazanmak için devamlı meydanlarda olacağız. Hakkımızı alana kadar mücadelemiz devam edecek. Biz 3308 sayılı yasaya tabi olarak çocuk yaşta çıraklık ya da staj adı altında iş yerlerine gittik, bu sürede bizlere sağlık sigortası yatırılmış, bizler sağlık sigortası yatırıldığını bilmiyorduk. Normal sigortamız var sanıyorduk. Bugün Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında dediler ki ‘sizin sağlık sigortanız yattı, emekli olamazsınız.’ EYT’liler 5 bin 975 günde emekli olurken bizler 7 bin 500 gün ile emekli olamıyoruz, emeklilik hakkımız elimizden alındı, haklarımızın iadesini istiyoruz” dedi.
ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber