Sosyal Hizmet Bölümü Mezun-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenledi 

Sosyal Hizmet Bölümü Mezun-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenledi 
19.03.2021
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 16 Mart “Dünya Sosyal Hizmet Günü”nde mezun-öğrenci buluşması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen etkinlikte 2021 yılı için belirlenen temaya dikkat çekilerek sosyal hizmet mesleğinin temel felsefelerinden bahsedildi. 

OMÜ Sosyal Hizmet Bölümü’nden mezun olan sosyal hizmet uzmanları, Prof. Dr. Gülsüm Çamur moderatörlüğünde bir araya gelerek uzaktan konferans yöntemiyle deneyimlerini öğrencilere aktardı.

Sosyal Hizmet Bölümü mezunlarından Burcu Tuzcu, Leman Ak ve Rıfat Karabaş, öğrencilik dönemlerinde edindikleri tecrübelerden ve mesleki çalışmalarından bahsederek öğrencilere yol gösterici tavsiyelerde bulundu. Mezun öğrenciler, 16 Mart’ın Dünya Sosyal Hizmet Günü olması dolayısıyla etkinlikte bu günün anlam ve önemine de değinildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, gerçekleştirdi. Konuşmasında; Dünya Sosyal Hizmet Gününe vurgu yaparak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Daha sonra Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercümend Ersanlı OMÜ Sosyal Hizmet Bölümü’nün amaç ve hedeflerinden, gelecek planlarından bahsederek sosyal hizmet bölümü olarak yüksek lisans programının açılacağını ve Eylül ayında ilk öğrencilerini alacağını duyurdu. 

Açılış konuşmalarından sonra etkinlik moderatörü; OMÜ Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanlarından Prof. Dr. Gülsüm Çamur, sosyal hizmet mesleğinin felsefesinden, uygulama alanlarından, mesleğin önemi, geçmişi ve geleceğinden bahsetti. Dünya Sosyal Hizmet gününün anlam ve önemine, bu yıl belirlenen temasına da vurgu yaparak sözü mezunlara bıraktı.

Adalet Bakanlığı Rize Personel İl Eğitim Merkezi’nde sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Burcu Tuzcu, sosyal hizmet mesleğiyle tanışma öyküsünü, lisans eğitim sürecinde yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini, görev yaptığı kurumun yapısını ve kendisinin gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı. 

Amasya Sağlık Müdürlüğü’nde sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Leman Ak, sosyal hizmet uzmanı olma yolculuğunu, kurumdaki çalışmalarını, lisans dönemindeki ve çalışma yaşamındaki tecrübelerini anlattı. Okul öncesi öğretmenliği eğitimini de sürdürdüğünü belirterek bu eğitim sürecinin mesleğine olan katkısını aktardı. 

Uluslararası Göç Örgütü (IOM)’da sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Rıfat Karabaş, öğrencilik sürecinde yaptığı çalışmalardan, aktif bir öğrencilik geçirdiğinden, sosyal hizmet lisans eğitiminin kendisine katkılarından bahsetti. 

Mezun öğrencilerin konuşmaları ardından öğrencilerin de sorularını yanıtlamasıyla etkinlik sona erdi. 

Dünya Sosyal Hizmet günü; her yıl belirlenen tema üzerinden kutlanmakta. 2021 yılının teması ise ‘Ubuntu’ olarak belirlendi. Ubuntu; Güney Afrika’nın yerli halklarından gelmekte ve “tüm insanlığı birbirine bağlayan evrensel bir paylaşım bağına olan inanç” anlamı taşımakta. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber