Son bir haftada 45 terörist EX!

Son bir haftada 45 terörist EX!
11.01.2024
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı : Son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada son 1 haftada 45 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Millî Savunma Bakanlığı’nın faaliyetlerine ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilmektedir. Son 1 haftada 45 teröristin etkisiz hale getirildi. Şanlı ecdad vatan sevgisi ve üstün disiplin anlayışıyla zorluklara ve yokluklara tahammülün simgesi olan Sarıkamış Harekâtı’nın 109’uncu yıl basınında şehadet kahramanlarımız , 103 yıl önce kazanılan Birinci İnönü Zaferi’nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere harekâta komuta eden İsmet İnönü’yü ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu vesileyle tüm azizlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

“Tüm faaliyetler azim ve kararlılıkla yerine getirilmeye devam etmektedir”

Yine Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli annesi Zübeyde Hanım’ı, vefatının 101’inci yıl dönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz. Milli Savunma Bakanlığının tüm birlik ve devletimizin bekası, evrensel olarak savunma ve güvenlik için gerekli her türlü tedbiri almaya, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için kendisine tevdi edilen tüm faaliyetler azim ve kararlılıkla yerine getirilmeye devam etmektedir. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör programları başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınırsız aralıksız bir şekilde ve başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahilinde oğlu bir haftada 45 terörist etkisiz hale geldi.

Böylece 2023 yılı dâhilinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 282’ye ulaştı. Ayrıca Irak’ın ülkelerindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos’ta bulunan teröristlere yönelik 6 Ocak’ta icra edilen hava harekâtlarıyla içinde kabul edilebilir düzeydeki teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 15 hedef başarıyla imha edildi. Azami oranında yerli ve millî mühimmat kullanılan harekâtlarda çok sayıda terörist etkisiz hâle getirildi. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir. Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan sökülüp atılıncaya kadar terör yuvalarını yerle bir etme irademiz ve kararlılığımız tamdır. Operasyonlarımız, gereken yerde ve aynı zamanda artan bir etki ve baskıyla sürdürülmektedir.

“Suriye’de 35 terörist etkisiz hale getirildi”

Öte yandan Bakanlığımız, FETÖ ile mücadelesini de yeni bilgilerle, belge ve verilerin kararlılıkla sürdürülmesini sürdürecektir. Suriye’de 35 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye’de, harekât alanlarında genel güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimleri devam etmektedir. Nitekim son bir haftada 7 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 35 terörist etkisiz hale getirilmişti. Böylece; 1 Ocak 2023’ten itibaren 533’e yayılan taciz ve saldırı sayısına, etkisiz hâle getirilen terörist sayıları ise 1.564’e ulaştı. Bölgede; – Güvenlik ve istikrarın sürdürülmesi için gerekli tüm bilgiler alınmakta, – Suriyelilerin emniyetli bir ortamda geri dönüşlerinin sürdürülmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

“Hudutlarda 132 şahıs yakalandı”

Cumhuriyet tarihimizin en yoğun kullanımı ve tesis edilen çok katlı güvenlik sistemi ile korunan hudutlarımızda; – Son bir haftada yasa dışı bırakılarak çalışan 132 kayıt yakalanmıştır. Yakalanan kişilerden 1’i PKK/YPG terör örgütü mensubudur. 2 bin 843 kişi ise hududu geçemeden engellenmiştir. -Böylece 2024 yılı boyunca bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışını keşfetmeyi sağlayan açıklıkların sayısı 148’e yükseldi. Hududu geçememiş engellenen kişi sayısı da 3 bin 585 olmuştur.

“Üçlü girişim kapsamında imza töreni gerçekleştiriliyor”

Türkiye, kritik bölge ve coğrafyalarda sunulan çözüm önerileri ve istikrara sunulan katkılarla dağıtımların vazgeçilmez bir bölgesidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz terörle mücadele ve hudut güvenliği ile mavi ve gök vatanımızdaki hak ve çıkarlarımızın korunmasının yanı sıra bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu kapasitedeki çabalarımızdan biri de Karadeniz’deki güvenliğin sürdürülmesine yöneliktir. Çevrimiçi olarak Ukrayna’da başlayan savaş sonrasında Karadeniz’e kıyıdaş ülkelerde bu savaştan farklı bir şekilde etkilenmiştir. Bu bölgelerde; – Bölgesel sahiplik ilişkisi açısından Karadeniz’deki dengeyi sağlayan ve bölge güvenliği konusunda büyük önem arz eden Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni ayrı ayrı, sorumlu ve kayıtlı bir biçimde bir biçimde ölçülebilir diğer taraftan, savaşla birlikte Karadeniz’de sürüklenen mayınlardan dolayı oluşan risk ve tehditleri ortadan kaldırmak için kıyıdaş müttefiklerle iş birliğini geliştirmektedir.

kapsamının zirvesinde, Karadeniz’deki mayın korumasına karşı Romanya ve Bulgaristan ile başlattığımız “Üçlü Girişim” kapsamında Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu Mutabakatı (MCM Black Sea)” imza töreni Sayın Bakanımız, Romanya Savunma Bakanı ve Bulgaristan Savunma Bakanının desteğiyle bugün İstanbul’da Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu Mutabakatı ile ortaya konulacak iş birliğinin; seyrüsefer güvenliği başta olmak üzere Karadeniz ve bölge güvenliğine önemli katkılar sağlamasını temenni ediyor; söz konusu mutabakatın ülkelerine, Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olsun ve uğurlu olmasını sağlamak. ‘ta Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi’ni kabul etmiş, 8 Ocak’ta Azerbaycanlı gazilerimiz ile Millî Savunma Bakanlığında bir araya gelmiş, 9 Ocak’ta ise Ukrayna ve Gambiya’nın Ankara büyükelçilerini kabul etmiş.

Türkiye Ayrıca ve Suudi Arabistan arasındaki “İkili Savunma Sanayi İş Birliği”nin oluşumları Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Başkanlığındaki heyet tarafından sürekli olarak bir ziyaret gerçekleştirilmektedir. Söz konusu ziyaret bugün kapsamında (11 Ocak) Sayın Bakan Yardımcımız Celal Sami TÜFEKCİ başkanlığında “Savunma Sanayi Alanında İkili İş Birliği” toplantısı gerçekleştirilmekte, ayrıca heyet tarafından savunma sanayi firmalarımızın önde gelen temsilcileri ile görüşmeler yapılması planlanmaktadır. Öte yandan, Gazze ile ilgili ilk gün bu yana sergilediğimiz insani ve adaletli tavrımızı bugün de sürdürüyoruz. Krizin en buluşma bu yana, yalnızca bölgesel değil tüm dünyanın güvenlik ve huzuru için acil ve kalıcı ateşkesin tesisinde çatışmaların sona erdirilmesinin durdurulması ifade ediyoruz. İsrail’in işgali son bulmadan sorun çözülemez; Egemen ve bağımsız Filistin devletinin bir an önce kurulmasının tekrar olduğunu belirtiyoruz.

Denizkurdu-I tatbikatı başarıyla icra ediliyor 

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; karada, denizde ve yerde kapsamlı eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor. Bu yetenek; 7-16 Ocak tarihleri ​​arasında Marmara ve Ege Denizi ile Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de DENİZKURDU-I Tatbikatı başarıyla icra edilmektedir. Deniz Kuvvetlerinin yanı sıra Kara ve Hava Kuvvetleri Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu görevlilerinden 17 bin tanesi tatbikatta yer aldı; Sevk ve idare etkinliğinin değerlendirilmesi, katılan unsurların karar verme yeteneği ile birlikte çalıştırılmasının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 110 su üstü gemi, 7 denizaltı, 27 uçak, 22 helikopter ve 22 İnsansız Hava Aracının görevlendirildiği söz konusu tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü boyunca (12 Ocak) gerçekleştirilecektir. Tatbikat kapsamında ayrıca 45 gemi ile 8 limanda halka açık liman ziyaretleri de icra edilmektedir.

ASBOT’un beşincisi teslim edilecek  

Sayın Cumhurbaşkanımızın rehberliği ve teşvikiyle tam bağımsız savunma sanayi hedefinden uzak olmak üzere yerli ve millî savunma sanayi ürünleriyle Silahlı Kuvvetlerimiz her geçen gün daha da güçlenmekte ve caydırıcılığını artırmaktadır. Bakanlığımıza bağlı ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “8 adet Liman Kontrol Botu Projesi” kapsamında, yerli ve millî asayiş ve emniyet botu ASBOT’un beşincisi yerine (12 Ocak) teslim edildi. Bu koşullarla sınırlıdır ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için önemli ve değerli büyüklükte bulunarak Savunma Sanayimizin güç gücü katanı ASFAT’ın vücudunun 6’ncı yıl dönümünü düzenlenmektedir, tüm personelimize yönelik faaliyetler düzenlenmektedir.

Bedelli askerlik için genelge yayımlandı

Saklanmak üzere “Bedelli Askerlik”, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaşındaki artışla sabitlenmiş ve miktarların ortadan kaldırılması kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik payı 182.609,04 TL (yüz seksen iki bin altı yüz dokuz lira dört kuruş) olmuştur. 8 Ocak 2024 tarihinden itibaren ücretli askerlik başvuru işlemleri başlamıştır. Sonuç olarak öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere Bakanlığımızın tüm birlik ve idaresi; – Cumhuriyetimizin ikinci asrında, – Sayın Cumhurbaşkanımızın başarısında ve “Türkiye Yüzyılı” hedefi, – Terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar çok geniş bir alanda, kendisine verilen tüm görevleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirilmesi ve asil milletimizin gurur kaynağı olmayı sürdürecektir. Denildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.