Sizde farkında olun, sağlığınız için geç kalmayın!

Sizde farkında olun, sağlığınız için geç kalmayın!
08.03.2021
A+
A-

Genel Cerrahi Kliniği hekimleri , Mart Ayı kolon kanseri farkındalık ayında hastalığın tehlikesi hakkında bilgiler vererek, “Sizde farkında olun, sağlığınız için geç kalmayın!” mesajı verdiler.

Genel Cerrahi Kliniği hekimleri, Mart Ayı kolon kanseri farkındalık ayında, hastalığın tehlikesi hakkında bilgiler vererek, “Sizde farkında olun, sağlığınız için geç kalmayın!” mesajı ile kolon kanserine dikkat çektiler.
Hekimlerin yaptıkları konuşmada; “Dünyada ve ülkemizde görülme sıklığı olarak yaygınlaşan, geç kalındığında ölümlere neden olan, Sindirim sisteminin en tehlikeli hastalıklarından kolon kanseri, erken teşhis ile önlenebilen bir hastalıktır.
İshal , kabızlık veya dışkı kıvamındaki değişiklikler, dışkıda kan, ısrarcı karın rahatsızlığı, bağırsağın tamamen boşaltılamadığı hissi ve açıklanamayan kilo kaybı… bu belirtilerden bir ya da birkaçını yaşıyorsanız mutlaka kolonoskopi taramanızı yaptırın.
Kolon kanserinden korunmak için hiçbir yakınma olmasa bile 50 yaşında kolonoskopi taraması yaptırılması yaşamsal önem taşımaktadır.
Unutmayın ki; erken tanı ile Kolon kanseri önlenebilir bir hastalıktır.
Kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun. Sizde farkında olun, sağlığınız için geç kalmayın!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber