Siyasilerden Öğretmenler Günü mesajları

Siyasilerden Öğretmenler Günü mesajları

Samsunlu siyasilerden 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladılar.

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,“Büyük özveri, sabır ve emek isteyen öğretmenlik, yüce olduğu kadar mesuliyeti ağır bir meslektir. Öğretmen, öğreten ve nesillerimize yol gösterendir. Gönüllerini dolduran meslek aşkıyla, bedeli hiçbir karşılıkla ödenemeyecek saygın ve özel bu mesleği icra eden, yurdumuzun dört bir yanında her şartta fedakârca görev yapan tüm öğretmenlerimizin ortaya koydukları gayret ve çabalar takdire şayandır. Yedi yüz seksen bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde dipdiri umutları ve bitmek bilmeyen inançlarıyla çalışan fedakârlık timsali öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimizin daha aydınlık olduğuna inancımız tamdır.

İlk emri “oku” olan bir dinin, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, milletimizin verdiği güçlü destekle bizi iktidara taşıdığı 2002’den bu yana eğitimi öncelikli meselelerimiz arasına aldık. AK Parti olarak, her konuda olduğu gibi eğitim alanında da Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve köklü reformlarını gerçekleştirdik. Öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltmek, öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirmek, öğretmenlerimizi hak ettikleri saygın konuma taşımak, eğitimin kalitesini yükseltmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürdük. Bugün artık eğitimde geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak derecede ileri bir noktada bulunmanın, standartları yukarı taşımış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

En değerli yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz, bu nedenle en fazla desteği eğitime verdik. 2002 yılında eğitime ayrılan bütçe yalnızca 10 Milyar TL iken 2018’de bu miktarı 134 Milyar TL’ye ulaştırdık.

Gelecek vizyonumuza, tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla geleceğimizi inşa edeceğimiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize öğretmenlerimizin yetiştirdiği; araştıran, okuyan, üreten, güzel ahlak sahibi, insana saygı duyan nesiller ile ulaşacağımızı biliyoruz. Bu misyon ve vazife bilinciyle görevini ifa eden saygıdeğer öğretmenlerimizin hepsini hürmetle selamlıyor, Cumhuriyet’imizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olanlarını rahmet, minnet ve duayla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, “Bizim için öğrenmenin ve öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Milletimizin her bir ferdinin öğretmenlerimize olan sevgisi, saygısı ve inancı tamdır. Ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsat olan her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı, ülkemiz ve milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz.

Eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları olan öğretmenlere hak ettikleri değeri vermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. AK Parti olarak son 16 yıldır eğitimin kalitesini arttırmaya, öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmeye gayret ettik, önümüzdeki süreçte de bunun çabası içerisinde olacağız. Türkiye büyüdükçe, ülkemizin imkanları genişledikçe, bunları öncelikle öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duydularımla kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur hayatını kaybeden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında öğretmenlik gelmektedir. Emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olan öğretmenliği hakkıyla ifa eden, idealini ve heyecanını daima taze tutan değerli öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz her alanda kalkınıp daha da güçlenecektir. Milli eğitimin bir ülkenin en önemli hususu olduğunu ve öğretmenlerimizin de bunun mimarı olduğunu unutmamak gerekmektedir. Yılın bir gününe öğretmenlerimizi sıkıştırmak ve sadece bugün anmak doğru değildir. Büyük ve yüksek ahlakın sınıflara sığmayan temsilcileri olan öğretmenlerimizi yılın her günü hatırlamalı ve onların yanında olmalıyız. Bu anlamda, Başta Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmen ve eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, saygılar sunarım”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Bugün, her türlü zorluğa rağmen, sevgi ve sabırla, büyük fedakârlık göstererek ulusumuzun geleceğini hazırlayan, yeryüzünün en kutsal ve en saygın mesleğini icra eden öğretmenlerimizin günü.

Ne yazık ki toplumumuzu aydınlık yarınlara taşıyacak nesillerin mimarı olan öğretmenlerimiz, bu özel günü coşku içinde kutlayamamakta; her gün daha da ağırlaşan sorunlarla boğuşmaktadır. Özellikle son 15 yıllık dönemde, eğitim politikalarını belirleyen siyasal otoritenin, öngörüsüz ve sorumsuz yaklaşımları yüzünden, eğitim sistemimiz ve onun asli unsuru olan eğitimcilerimiz ağır bedeller ödemiştir. Neredeyse yılaşırı değiştirilen sınav sistemi ve müfredat, öğrencilerimiz kadar öğretmenlerimiz için de katlanılamaz bir durum haline gelmiştir. Siyasi baskılar, özlük ve ekonomik haklarda yaşanan kötüye gidiş, sendikal örgütlenmeye vurulan darbeler, öğretmenlerimizi her geçen gün biraz daha umutsuzluğa sürüklemektedir.

Bizler, yeryüzünün en kutsal mesleğini icra eden öğretmenlerimize bu muameleyi layık gören anlayışla siyasal alanda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Eğitim emekçilerimizin, en ideal koşullarda mesleklerini icra edecekleri, ekonomik ve özlük haklarına kavuşacakları, Cumhuriyet’imize ve Atatürk ilke ve devrimlerine tutkuyla bağlı nesiller yetiştireceği bir Türkiye’ye en kısa sürede kavuşacağız.

Ulusumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul edişinin 90’ıncı, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 38’inci yıldönümü olan bugün; milletimizin, kendi geleceğinin mimarı olan öğretmenlerine hak ettiği itibarı er geç yeniden kazandıracağına olan inancımız tamdır.
Bu inanç ve kararlılıkla, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün eğitim neferlerimizi, şükran ve rahmetle anıyor, emekliliğe ayrılmış öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler, görevleri başında olan öğretmenlerimize başarılar diliyorum.”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Öğretmen sadece çocuklarımızı üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Onlar, ilim öğreten, edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğretenlerdir. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Öğretmenlerimiz; insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğinin mensubudur” dedi.

GELECEĞİ ÖĞRETMENLER NİŞA EDECEK
Öğretmenlerin senede bir gün hatırlanacak varlıklar olmadığını belirten Genç, “Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı gençleridir, yetişmiş insan gücüdür. Dolayısıyla daha güçlü ve daha kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Ancak daha güçlü bir Türkiye’yi şekillendirecek olan gençlerimizi geleceğe hazırlayanlar da şüphesiz ki öğretmenlerimizdir. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin omuzlarına yüklenen yük ağır ve verilen sorumluluk büyük. Türkiye’yi, dolayısıyla 2023, 2051 ve 2071 Türkiye’sini inşa edecek olan öğretmenlerimizdir” açıklamasını yaptı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Öğretmenlerin tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olduğunu ifade eden Genç, şunları söyledi: “Öğretmenler, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuştur. Bizler de aydınlık geleceğin yolunun eğitimden geçtiğini çok iyi biliyor, bu bilinçle hareket ediyoruz. Geleceğimiz adına eğitime destek, her zaman bizim de öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Özellikle eğitimde attığımız adımlarla geleceğimiz için sağlıklı tohumlar ektik. Öğretmenlerimizin gayretleriyle bu tohumlar büyüyecek, boy atacak ve sağlıklı nesiller olarak geleceğimizi teşkil edecekler. Bu vesileyle bütün eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İnsan yetiştirmenin öneminin farkında olan ve bu anlamda büyük fedakarlıklar ortaya koyan öğretmenlerimize karşı büyük saygı duyuyorum. Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde büyük bir özveri ile kadınların sosyal, kültürel ve istihdama yönelik kazanımlar elde etmesine imkan sunan usta öğreticilerimizi de bu anlamda kutluyorum. Öğretmenler, bizim çok kıymetli. Bu kıymetten ve önemden hareketle her zaman öğretmenlerimizin yanındayız”

CHP SAMSUN İl Kadın Kolları Başkanı Serap Gürgör, “Öyle öğretmenler vardır ki; Sadece çocuklarımıza değil, milletlere ve ülkesine kılavuzluk ederler. İlkelerini ve fikirlerini hiçbir zaman unutmayacağımız Başöğretmenimiz M. Kemal Atatürk’ü sevgi ve saygıyla anıyoruz.
Atatürk’ün Dünyada Başöğretmen Sıfatlı Tek Lider olduğunu bilmenin gururunu bugün bir kez daha yaşıyoruz.
TC’nin kurucusu Başöğretmen Kemal Atatürk’ün; ‘’Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’’ Sözleri ile nesillerin emanet edildiği özgür ve bağımsız bir ulus olmanın onurlu bireyi olmayı öğreten ve öğretecek olan öğretmenlerimize saygılarımızı sunuyoruz.
Sevgili öğretmenlerimiz;
Bu olumlu görevi ekonomik yetersizlikler ve çalışma koşullarının zorluğuna rağmen görev bilinciyle yerine getirdiğinizi biliyor, özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri saygıyla kutluyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber