Siyasilerden kurban bayramı mesajları

Siyasilerden kurban bayramı mesajları
20.08.2018
A+
A-

Kurban Bayramı dolayısıyla Samsun Milletvekilleri ve diğer siyasiler kutlama mesajları yayınladı.

Yayınladıkları mesajlarda Samsun Protokol Üyeleri ve siyasileri, şunları dile getirdi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Bayramlarımız sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının pekiştiği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının en üst düzeyde yaşandığı, birlik ve beraberliğin güç kazandığı, küskünlüklerin son bulduğu, dargınların barıştığı büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu maneviyat yüklü mübarek günlerimizdir” dedi.

Kurban Bayramı Paylaşmayı İşaret Eder

Kurban Bayramının yardımlaşma dayanışma ve paylaşmayı ifade ettiğine dikkat çeken Togar, “Kurban ibadeti, bireye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Elindekileri ihtiyaç sahipleriyle paylaşma alışkanlığı kazandırır. İnsanların birbirleriyle kaynaşmalarına, birbirlerini sevip saymalarına ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmelerine vesile olur. Hz. İbrahim ve İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar.

Bayramın Tüm Güzelliklerini Paylaşmalıyız

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde dini ve milli bayramlarımız toplumsal dayanışmamızın, kaynaşmamızın ortak adı olduğunu unutmamalıyız. Yüce Allah’a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir. Bayramlarda büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öperek hayır dualarını almayı da unutmamalıyız. Ayrıca bayramları sadece kendimiz, ailemiz ve yakın çevremizle yaşamamalı, yoksullara, öksüz ve yetimlere, engellilere, şehit ailelerine, hastalara ve özellikle çocuklarla ilgiye muhtaç her vatandaşımıza bayramı bayram gibi yaşatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, Bayramının ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum

Tekkeköy’de Bayramlaşma Bayramın ikinci günü

Tekkeköy’de her bayram olduğu gibi bayramlaşmanın ilçe meydanında yapılacağını söyleyen Başkan Togar, “Her bayram olduğu bu bayramda bayramlaşmamız ilçemiz meydanında yapılacak. Artık meydanda bayramlaşmalarımız geleneksel bir hal aldı. Bayramlaşmamız bayramın ikinci günü saat 14:00’da ilçemiz meydanında yapılacak. Birlikte bayramlaşmaya ve kucaklaşmaya tüm hemşehrileri bekliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Manevi atmosferiyle, sahip olduğumuz değerleri ve kardeşliğimizi güçlendiren bir Kurban Bayramı’na daha milletçe huzur içerisinde erişmenin mıtluluk ve heyecanı içerisindeyiz.

Bayramlar; gönüllerin alındığı, dargınların barışıp kucaklaştığı, ihtiyaç sahiplerinin ve gariplerin gözetildiği, sevgi, muhabbet, birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma duygularının toplumu kuşattığı çok değerli ve müstesna zaman dilimleridir. Asırlara sari kadim medeniyet anlayışımız ve inancımızın bize öğütlediği yüksek ahlaki değerlerin capcanlı olduğu bayram günlerini bir fırsat olarak değerlendirip gönüllere dokunmalı, aramızdaki sevgi ve dostluk bağlarını daha da güçlendirmeliyiz.

Sosyal adaletin gerçekleşmesine katkı sağlayan, millet anlayışını güçlendiren kurban ibadeti, birlik ve beraberliğimize zarar vermeye yönelik tüm saldırıları milletçe boşa çıkaracağımız önemli bir vesiledir. Kıtaları aşan geniş gönül coğrafyamızda ve Dünya’nın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç tüm kardeşlerimizin acılarını yüreğimizin en derininde hissediyoruz ve Dünya’nın en cömert ülkesi olarak ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatmaya bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle idrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramı’nın bütün insanlığa, İslam âlemine, Dünya’nın çeşitli yerlerinde baskı ve zulüm altında kalmış tüm mazlumlara ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin,“ayramlar birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel duyguların yaşandığı, sevincin, hüznün ortak paydada buluştuğu günlerdir. Bu mübarek güne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Bizler komşusu açken tok yatmayı içine sindiremeyen, bundan hicap duyan bir dinin, medeniyetin mensuplarıyız. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, milletçe sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmemizi diliyorum” dedi.

Tekin, ayrıca Bayramın 3. Günü Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve İlçe teşkilatlarının da katılımı ile il binasında yapılacak olan bayramlaşma programına tüm Samsun halkını da davet etti.”

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Bayramlar kucaklaşma, kavuşma, anlaşma ve paylaşma demektir. Paylaşmanın, gönül almanın ve yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı bu günler, dargınlıkların bitirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi, küslük ve kavgaların sonlandırılması, hoşgörülü, anlayışlı olmayı ve bağışlamayı gerektirir.

Teröre ve ekonomik ataklara karşı amansız mücadele verdiğimiz bu dönemde daha çok birlik daha çok beraberlik ruhu içerisinde hareket etmeli ve tüm dünyaya Türklük şuurunu göstermeliyiz.

Milli bekamıza saldırı ekonomi üzerinden yürütülürken; ne vatandan, ne milletten, ne bayraktan, ne devletten, ne mukaddesattan, ne mukadderattan, ne de bin yıllık kardeşlik hukukundan taviz veremeyiz. Ant olsun biz bir olursak zalimler zafer naraları atamayacaklardır.

Yakın coğrafyamızda kan akarken, zulüm kol gezerken, yoksulluk en ağır şekilde hükmünü sürerken; Kurban Bayramının gönülleri yumuşatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanın selameti için canını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarak, tüm vatandaşlarımızın ve Türk-İslam âleminin Kurban Bayramı´nı tebrik ediyor, Hac farizası için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin Cenab-ı Allah nezdinde kabul ve makbul olmasını temenni ediyorum.”

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Bayramların en büyük manevi değerler arasında olduğunu belirten Yılmaz, “Bayramlar umuttur, özlemdir, sevginin şefkatin, merhametin, vefanın, kardeşliğin doruk noktasına ulaştığı müstesna günlerdir. Küskünlerin barıştığı kucaklaştığı, yüzlerdeki tebessümün arttığı, yardımlaşma duygusunun öne çıktığı ayrıcalıklı günler arasındadır. Bayramlar bizi ortak noktada buluşturur, yüreklere sevgi, yüreklere mutluluk, yüreklere kaynaşma getirir.” dedi.

“GÖNÜL GÖNÜLE OLMALIYIZ”

“Güzellikleri içerisinde barındıran bayramlarımız düşmanlıkları, kinleri nefretleri köreltir.” diyen Yılmaz, “Bayramların bizler için anlamı ve değeri çok büyüktür. Hepimizin ortak değeridir, faziletleri ise çok yüksektir. Yüce dinimiz bayramların önemine dikkat çekmiş, dua kapıları sonuna kadar aralanmıştır. Bayramlarımız hoşgörü, merhamet, dayanışma, yardımlaşma el ele verme, kucaklaşma, dua ile daha bir anlam kazanmaktadır. Bu müstesna günleri anlam ve önemine göre yaşamak daha güzel kılmaktadır. Kurban Bayramı’nı kutlarken ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günleri de unutmamamız gerekli. Biz ne kadar el ele verir, gönül gönüle olursak aşamayacağımız hiçbir sıkıntı, sorunun olmadığına gönülden inanıyorum.” diye konuştu.

“DUALARIMIZ MAZLUMLARLA”

Yılmaz, mesajına şöyle devam etti; “Milli ve manevi duygularımızı korumamız, yaşamamız ve güçlendirmemiz gerekli. Değerlerimize her zaman sahip çıkmamız bizim teminatlarımızın arasındadır. Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerlerken her günümüzün bayram olması için çok çalışmamız, üretmemiz, mücadele etmemiz, el ele vermemiz gerekli. Türkiye, milletiyle gücüne güç katarak ilerlemektedir. Tüm dünyada barışın, huzurun, kardeşliğin gelmesi ise tek temennilerimiz arasındadır. Mazlumların yaşadığı acıların dinmesi, İslam coğrafyalarında akan kanların artık durması dualarımız arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle kestiğimiz kurban ve dualarımızın kabul olmasını diliyor, tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kurban Bayramı paylaşmaktır” diyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kurban Bayramı kucaklaşmanın, paylaşmanın, barışmanın temsilidir. İhtiyaç sahiplerinin, yetimlerin, düşkünlerin korunup kollanmasını hepimizin görevi olarak görüyorum. Özellikle Kurban Bayramının, bu görev için önemli bir tetikleyici olması gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları da her zaman olduğu gibi birlik ve beraberliğimizle savuşturuyoruz. Kurban Bayramının birleştirici gücüyle beraber milletçe bir olalım, iri olalım, diri olalım. Bu anlamda bayramı en güzel şekliyle yaşayabilmek adına milletçe kucaklaşıp, paylaştıkça daha da güzelleşecek bir bayram diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Her yıl olduğu gibi bu bayram da ‘Paylaşalım Bayram Olsun’ kampanyasıyla binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti teslim edeceklerini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz ‘Paylaşalım Bayram Olsun’ kampanyası ile bu yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmeye devam ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. 444 40 55 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz. Kapınıza kadar gelerek sizden teslim aldığımız kurban etlerinizi, önceden belirlenmiş ihtiyaç sahibi ailelerimize teslim edeceğiz”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, “Biz birlikte büyük Türkiye’yiz ve büyük bir milletiz. Söz konusu vatan olunca nasıl hep birlikte güçlü olduğumuzu 15 Temmuz’da ve bu ekonomik saldırıda dünyaya gösterdik. Allah, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, tüm Samsunluların ve İslam aleminin bayramını kutladı. Toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel yapı taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç, “Bayramlar, milli, manevi ve dini duyguların, inanç, örf, adet, gelenek ve göreneklerin sergilendiği, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin yüzyıllar ötesine taşınmasına vesile olduğu müstesna zaman dilimleridir” dedi.

GELECEK KUŞAKLARA AKTARMALIYIZ

Bu günlerin, dostlukların canlanması, üzüntülerin yerini sevincin alması, yardıma muhtaç olanlara yardım elinin uzatılması açısından bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç, “Bayram yakınlıktır, yakınlaşmadır. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, geleneklerin uygulanarak gelecek kuşaklara aktarıldığı, millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Bu değerlerimizi gelecek kuşaklara aktararak yaşatmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘BİRLİĞİMİZİ DÜNYAYA GÖSTERDİK’

Türk milletinin, söz konusu vatan olunca nasıl birlik olunduğunu 15 Temmuz’da ve son ekonomik saldırıda tüm dünyaya gösterdiğini de dile getiren Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: “Biz, birlikte büyük Türkiye’yiz ve büyük milletiz. Bizim için en önemli dört şey tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek vatandır. Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, tüm halkımızın huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmesini Allah’tan temenni ediyorum. Tüm hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum.”

BAYRAMLAŞMA 2. GÜN BELEDİYEDE

Öte yandan Başkan Genç, bayramın 2. günü saat 13.30’da Canik Belediyesi’nde düzenlenecek olan bayramlaşma törenine tüm vatandaşları davet etti. Başkan Genç, vatandaşlara, bayram seyahatlerinde daha dikkatli, daha duyarlı olmaları, uykusuz, yorgun veya alkollü biçimde araç kullanmamaları uyarısında da bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber