Siyasiler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Kamuoyunun bilgilenme hakkı ve özgürlüğü için çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü nedeniyle siyasiler mesaj yayımladı…

10.01.2017
A+
A-

haber-has-whatsaap-haber-hatti

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Kamuoyunun bilgilenme hakkı ve özgürlüğü için çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını ifade eden Milletvekili Köktaş mesajında şunları söyledi:” Basın, hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.
Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın kuruluşları, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirdiğini görmekteyiz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın bir milletin müşterek sesidir” ilkesinden hareketle görevlerini büyük bir özveriyle devam ettiren, takdire şayan çalışmalara imza atan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm gazeteci dostlarımıza meslek ve özel hayatlarında başarılar diliyorum.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel;

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Basın demokrasi kültürümüzün en önemli parçasıdır” dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Göksel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Medya bağımsız olmalıdır, basında organlarında çalışanlar, gazeteciler ve haberciler ne derece özgür olursa, ülkenin demokrasisi de o denli güçlü olur. Fakat basının özgürlüğü, hiçbir zaman sorumsuzluk olarak da algılanmamalıdır. Aslolan halkın tarafsız ve doğru biçimde haber alabilmesinin sağlanmasıdır. Demokratikleşme ve şeffaflaşma politikalarında kilit rol oynayan basının, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi; vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının da doğru biçimde karşılanmasına vesile olacaktır. Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarımızın sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı;

“Türkiye’nin en güçlü basın yapılarından birisi de şehrimizdedir. Biz de bu güçlü yapıdan, projelerimizin ve çalışmalarımızın halka aktarılması noktasında destek alıyoruz. Samsun basınına bu noktada teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında Samsun basınına övgüler yağdırdı. Belediye çalışmalarının halka buluşturulması noktasında en büyük destekçilerinin basın mensuplarının olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, tüm çalışan gazetecilerin gününü kutladı.
Gazeteciliğin zorluklarının farkında olduklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Gazeteciler, halkımızın haber alma özgürlüğünü temsil ediyor. Bu noktada kar kış demeden, yağmur çamur demeden ve zorluklar içerisinde bu zorlu görevi yerine getirmek için mücadele ediyorlar. Kendi sorunlarını unutup, milletin sorunlarının üstüne gitmek, her meslek grubunun gösterebileceği bir fedakarlık değildir. Bu anlamda doğru ve tarafsız olma ilkesinden şaşmayan, haberleri ile üretilene ve üretene destek olan, yön veren tüm gazetecilerin bu özel günlerini kutluyorum. Vatanına, milletine bağlı, ülkesinin menfaatlerini, bölgesinin önceliklerini ve şehrinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutan gazeteciler, ülkemizin aydınlık yarınları adına önemli bir yapı taşıdır. Bunu asla unutmamak gerekiyor” dedi.
Gazetecilerin, Türkiye’de yaşanan zor süreçlerde belirleyici bir unsur olduğuna dikkat çeken Başkan Taşçı, Samsun basınından da övgü ile bahsederek, “Türkiye genelinde baktığımızda özellikle ülkemizin zor dönemlerden geçtiği bu süreçte gazetecilerin tavrı, olaylar karşısındaki duruşları belirleyici bir unsuru oluşturmuştur. Samsun ölçeğinde de bu durum aynıdır. Türkiye’nin en güçlü basın yapılarından birisi de şehrimizdedir. Biz de bu güçlü yapıdan, projelerimizin ve çalışmalarımızın halka aktarılması noktasında destek alıyoruz. Samsun basınına bu noktada teşekkürü bir borç biliyorum. Bu vesileyle gazetecilik mesleğine gönül vermiş tüm Samsunlu gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” diye konuştu.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Togar, Kamuoyunu ve çevresini bilgilendirmek adına tarafsız, doğru haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi ahlaki değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerin ve tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.
Basın mesleği fedakarlık isteyen bir meslektir
Basının emek isteyen, halkın müşterek sesi olduğunu dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu manada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün önemli bir gündür. Gazetecilik mesleği, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir mesleğin yanında toplumun doğru bilgilenmesini ve aydınlanmasını sağlayan önemli bir hizmet ile olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Kamuoyunu basın meslek ve ilkeleri doğrultusunda doğru, tarafsız ve bilgiye dayalı bilgilendiren gazeteciler, çağdaş, gelişmiş ve ileri demokrasilerin yaşandığı ülkelerde her zaman bir temel taşı olarak görülmüştür. Ülkemizde de basının durumu, her geçen gün daha iyi yönde bir seyir izlemektedir. İfade özgürlüğü noktasında öncülük eden gazetecilik mesleği, toplumu düşünmeye ve araştırmaya sevk eden önemli unsurlardan biridir. Böyle önemli bir mesleğin mensupları gazetecilerin, çalışma şartları noktasında önemli sorunları olmasına rağmen Onlar, her zaman sorunlarından ziyade sorumluluklarını ön palanda bulundurmayı bilmişlerdir. Böyle önemli bir görevi icra eden mesleğine aşık ve milletin ortak sesi olan bütün gazetecileri ve basın emekçilerinin, internet, gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmaların da başarılar diliyorum’’ dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Tekin, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Basın kuruluşları, ülkenin çağdaşlaşma sürecinde büyük rol üstlenen ve toplumu aydınlatan kurumlardır. Basın ve yayın organları tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmakla yükümlüdür. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Basın ve yayın organlarının önemini şüphesiz 15 Temmuz gecesi hep birlikte net bir şekilde daha gördük. Onca uçak, tank, atılan bombalar ve silahların önünde yayın yaparak kamuoyunu sürekli bilgilendiren gazetecilerimizi ve onların emeklerin asla unutmamalıyız. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla kısıtlı imkanlara rağmen görevini yerine getiren gazeteciler ve basın kuruluşlarının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Ülkemizin çok yönlü ve organize bir terör kuşatması altında olduğu, milletçe birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde sorumlu yayıncılık ilkesine uygun bir şekilde görevini yapan tarafsız, objektif ve dürüst tüm gazetecilerin gününü kutluyorum. Milli ve manevi hassasiyet taşıyan ekmeğini kalemiyle kazanan emektarlarımızın sayısının artmasını diliyorum.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber