Serhat Türkel’e 500 tl karşılığında kumpas kurdular

Serhat Türkel’e 500 tl karşılığında kumpas kurdular
27.03.2024
A+
A-

Samsun’da CHP’nin Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel ile ilgili “Yazıklar Olsun” başlıklı bildiriler dağıttığı tespit edilen şahıslar gözaltına alınırken, CHP İl Başkanlığı’ndan jet açıklama geldi.

OdaTV’den Tolga Birgücü’nün haberine göre: 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Samsun’da da seçim hareketliliği sürüyor. Kentte “CHP’nin kalesi” olarak adlandırılan Atakum ilçesinde kafa kafaya giden seçim süreci son günlerde siyasilerin çekişmelerine sahne oluyor. Önceki gün CHP’nin Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel hakkında açılan dava dosya bilgilerinin yer aldığı “Yazıklar Olsun” başlıklı bildiriler dağıttığı tespit edilen, bir grup genç suçüstü yakalandı.

POLİSE “500 TL KARŞILIĞINDA DAĞITTIK” İFADESİ
CHP’nin adayını destekleyen taraflarca yakalanan ve emniyet güçlerine teslim edilen şahısların, söz konusu bildirileri 500 lira karşılığında dağıtttıkları yönünde emniyette ifade verdikleri öğrenildi. Bildirileri kim veya kimlerin dağıttırdı kentte merak konusu olurken, sabah saatlerinde ise CHP Samsun İl Başkanlığı, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

“ADAYLARIMIZA KARŞI ÇİRKİN PROPAGANDA BAŞLATILDI”
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ve CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek ile beraber düzenlediği basın toplantısında, “Biz Samsun İttifakıyız, bu seçimi mutlaka kazanacağız” diyen CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Bugüne kadar yerel yönetim adaylarımızla yaptığımız emek dolu güzel çalışmalar neticelerini vermek üzere. Samsunumuzu Cumhuriyet Halk Partisinin Halkçı Belediyeciliği ile yeniden buluşturmak için 31 Mart’ı sabırsızlıkla bekliyoruz. Seçimi bizim kazandığımızı görerek, kaybedeceklerini anlayan bazı çevreler temiz siyasete yakışmayan, Samsunumuzun siyasal kalitesini düşürücü, adaylarımıza karşı çirkin propagandaya girmişlerdir” diye konuştu.

serhat turkel propaganda
“BELEDİYELERDEN ÇIKAR ODAKLARINI KAZIYACAĞIZ”
Mehmet Özdağ, şöyle devam etti: “Seçim yarışını kaybettiğini gören rakiplerimizin çevresinde kümelenen çıkar gruplarının kirli siyasete bulaştıklarını ve suç işlediklerini görüyoruz. Bunları yapanların bilgisine ulaşıldı. Adli süreç başlatıldı. Bu kirli siyaseti yapanların temel motivasyonu belediye olanakları üzerinden rant elde etmektir. Bu kirli oyunların arka planını seçimleri kazandıktan sonra daha net ortaya çıkartacağız. CHP’nin seçim kazandığı her bir belediyede halkın kanını emen çıkar odaklarını kazıyacağız, halka ait olanın halk için kullanılmasını sağlayacağız. CHP’nin kazandığı her bir yerel yönetim, halk için çalışacak, Samsun için çalışacak. Belediyelerin çıkar odaklarına rant dağıtma aparatı olmasına izin vermeyeceğiz.”

AKP ADAYININ SKM’Sİ ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞLER
Diğer yandan bildiriyi dağıtan gençlerin AKP’nin Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş’ın Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) önüne çekilmiş fotoğraları da sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.