SERÇEV’den çocuk korosuna davet

SERÇEV’den çocuk korosuna davet
17.10.2023
A+
A-

SERÇEV’den çocuk korosuna davet

ANKARA – BHA

Serebral Palsili Çocuklar Derneğinin kurucularından Hasip Yazar, 2017 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Kamu Yararına Dernek Statüsünü kazandıklarını belirterek ülkedeki serebral palsili bireylerin her birey gibi eşit hak ve fırsatlara sahip olmasını sağlayarak, onları üretken kendine yeten bağımsız bireyler olarak topluma kazandırması için çalıştıklarını söyledi.

SERCEV

“Koromuza katılsınlar”

Bünyelerinde çocuk koroları kurduklarını ifade eden Yazar, “SERÇEV korusu 7 yıl önce kuruldu. Türkiye ve dünyada bir ilk oldu. Koromuzda 30 üyemiz var. Daha önce Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Hacettepe Üniversitesi, kolejler ve belediyelerde konserler verdik. Şimdi ülke genelinde koromuzla daha geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Çocuklarımızı koromuza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

BHA HABER ICI 25 1

“850 bin hasta çocuğumuz var”

Ülkede 850 bin hasta çocuk olduğuna dikkat çeken Yazar, “Bizler bu çocuklarımızın eğitimle topluma kazandırılması ve rehabilitasyonu konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Hocalarımız özel yetişmiş. Macar modeli tersten kaynaştırma sistemi ile eğitim veriliyor. 7-8 sağlıklı bireyin yanında 4 çocuk müşterek eğitim görüyor. Başarılı oluyorlar. Konuşmada zorluk çeken çocukların konuşmaları kısmen düzeldi, kasılmaları azaldı. Böyle olunca havale geçirmiyorlar. Bu çocuklarımız sosyal faaliyetleri yaygınlaştırmak istiyor. Liseyi bitirenler sosyal hayata katılıyorlar” diye konuştu.

BHA HABER ICI 26 1

BHA HABER ICI 27 1

BHA HABER ICI 28 2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.