Şenel’den Kurnaz’a; Kentsel dönüşüm yalanının cilasını bugün sahada seçmene çekiyor

Şenel’den Kurnaz’a; Kentsel dönüşüm yalanının cilasını bugün sahada seçmene çekiyor

CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, AKP’nin temayül yoklamasında olmayan ancak son dakika aday gösterilen İhsan Kurnaz’a, “Ortadan hokkabaz gibi kaybolmuş. Şimdi de çıkmış, 2019’da bağıra bağıra söylenen kentsel dönüşüm yalanının cilasını bugün sahada seçmene çekiyor. Biz bu yalanı biliyoruz. Biz de vatandaşımız da sizi çok tanıyor. Bu seçimi kaybettiniz. Size oradan iş çıkmaz” diyerek yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, 31 Mart yerel seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Şenel dün iftardan sonra Derebahçe Mahallesi’nde yer alan Ezelkent Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Nazan Güneysu’nun, meclis üyesi adaylarının, partililerin ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Murat Şenel, AKP’nin İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz’a yüklendi.

“14 İSİMLİ TEMAYÜLDE YOKTU, NE OLDU DA ADAY GÖSTERİLDİ?”

AKP’nin İlkadım Belediye Başkan adaylığı için, 14 aday adayı ile sahaya çıktığını söyleyen Murat Şenel, “Çok geriye gitmeye gerek yok; daha Aralık ayında AKP’nin 14 ismi sahadaydı ve adaylık için yarışıyordu. Ancak ne hikmetse bu 14 isim değil, son dakika gelişmesi ile partinin yaptığı temayül yoklamasında dahi listede olmadığı ve bu nedenle değerlendirmeye girmediği bilinen İhsan Kurnaz ismi aday gösterildi. Aday adaylığı sürecinden sonra talimat alarak başvurusu yaptığı da konuşulan bu isim; 2009 yerel seçimlerinde seçim kaybeden AKP’nin İlkadım İlçe Başkanıydı. Buna rağmen 2014’e kadar yine koltuğunda oturdu, sonra da kendisini ne sahada gördük ve de partide” diye konuştu.

“VATANDAŞ BU YALANI BİLİYOR, SİZE ORADAN İŞ ÇIKMAZ”

Murat Şenel, şöyle devam etti: “Dikkatli olalım lütfen. Bunların derdi hizmet değil. Derdi hizmet olan kişi hep sahada olur, aday gösterilsin gösterilmesin partisinin çalışmalarına destek verir. Ortadan hokkabaz gibi kaybolmaz. Derdi millet olan kişi iradesini ortaya koyar ve kollarını sıvayıp vatandaş için gece-gündüz demez. Sayın İhsan Kurnaz çıkmış; 2019’da bağıra bağıra söylenen kentsel dönüşüm yalanının cilasını bugün sahada seçmene çekiyor. Biz bu yalanı biliyoruz. Biz de  vatandaşımız da sizi tanıyor. İşiniz çok zor. Bu seçimi kaybettiniz. Size oradan iş çıkmaz.”

“AKP’NİN KİRLİ SİYASETİ MİLLETİ CAN DERDİNE DÜŞÜRDÜ”

Hatay depremini hatırlatan, olası büyük depremin kapısına dayandığı İstanbul’da çözülemeyen kentsel dönüşümü ve 2019’da Murat Kurum’un İlkadım’a gelerek yaptığı mitingde seçim vaadi olarak söz verip yerine getirmedikleri kentsel dönüşüm projesine dikkati çeken Şenel, “AKP’nin kirli siyaseti artık Türk milletine zulüm olmaktan çıkmış, can derdi haline dönüşmüştür. İnsan hayatını hiçe sayan, yolsuzluklardan, usulsüzlüklerden adları eksilmeyen bu yapıya tahammül kalmamıştır. Yerel seçimlerde milletimiz gereken cevabı hakkıyla verecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından çay eşliğinde devam eden sohbette Şenel, site sakinlerinin sorunlarını dinledi öneri ve taleplerini not aldı.

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.