Samsun’un bir çok ilçesinde günlerdir su yok

Samsun’un bir çok ilçesinde günlerdir su yok
22.07.2021
A+
A-

Samsun’un Canik, Havza, Terme, 19 Mayıs, Asarcık, Alaçam, Tekkeköy, Atakum ilçelerindeki bazı mahallelerinde özellikle kurban bayramında su kesintisi ile karşı karşıya kaldı.

Kurban Bayramında bir çok mahallede yaşanan su sorununu Samsunluların tepkilerine neden oldu. Samsunlular sosyal medyadan Başkan Mustafa Demir’e ve SASKİ’ye tepki gösterdi.

Samsunlu vatandaşlardan gelen tepki üzerine Saski kendi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. SASKİ’nin sosyal medyadan yaptığı açıklamada Samsunlu vatandaşları suçladı.

İŞTE SASKİ’nin YAPTIĞI 2 AÇIKLAMA!
1-Lütfen Dikkat..
Nebiyan İçmesuyu Arıtma Tesisinden su temin edilen yaklaşık 50 mahalleden birisi olan İkizpınar Mahallesinde bulunan isale hattına bahçelerini sulamak isteyen kişilerce kırılarak zarar verilmiş ve kullanılamaz hale getirilmiştir.
Söz konusu hattın tamiratının şimdi yapılması durumunda tamirat için yapılması gereken su kesintisinden geniş bir bölgenin etkilenmesi ve Kurban Bayramı dolayısıyla kırsal alanda artan nüfusu da göz önünde bulundurarak boru hattı tamiratı bayram sonrasına bırakılmıştır.
Sorumsuz kişilerin sebebiyet verdiği boru hattı arızası tamiratının planlandığı zamana kadar İkizpınar ve Gazibeyli mahallelerimize zarar verilen boru hattından su verilemeyecektir.
Süreç boyunca İkizpınar ve Gazibeyli mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın su kesintisinden daha az etkilenmeleri için tankerle su takviyesi yapılacaktır.
İlgili vatandaşlarımızın bilgisine saygıyla sunulur denildi.

2-Değerli Vatandaşlarımız..
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Kurban Bayramı dolayısıyla halkımızın kırsal mahallelere göç etmesi ve kırsal alanlarda yapılan tarımsal sulama, depolarımızdaki su seviyesinin düşmesine, dolayısıyla da bazı bölgelerde su sıkıntısının yaşanmasına sebep olmaktadır.
Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz bu günlerde hayati öneme haiz Suyumuzu israf etmeden tasarruflu bir şekilde kullanalım.
Duyarlılığınız için Teşekkürler..
Hayırlı Bayramlar Samsun denildi.
Samsunlular günlerdir susuzluk yaşarken Saski kesintilerin nedenini Samsunlu vatandaşları göstermesi şaşkınlık yarattı.

SAMSUNLULAR SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN  TEPKİ GÖSTERDİLER

b2 1

b1 1

b2

b3

Kaynak:Haberhas.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.