Samsunspor ucuz kurtuldu!

Samsunspor ucuz kurtuldu!

Portekiz’de kulüp almak isteyen Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’a Santa Clara kulübü önerildi. Ancak kulübün eski Türk başkanı İsmail Uzun’un elinde yüzde 7 hisse varken kulübü Samsunspor’a satmak istemesi Portekiz’de büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar…

Portekiz’de kulüp almak isteyen Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, başına son derece karışık bir iş almaktan son anda kurtuldu.

Santa Clara’nın Türk Başkanı İsmail Uzun, yüzde 7 hissesine sahip olduğu kulübün yüzde 53’lük hissesini Yüksel Yıldırım’a satmak istedi.

O dönem Portekiz’de kulüp almak istediğine dair açıklamalar yapan Yıldırım’ın aylar önce gelen bu öneriyi yaptığı araştırmadan sonra reddettiği öğrenildi. Sonrasında Portekiz Basını’nda yer alan haberlerde çıkan ayrıntılar ise şok etti. İşte Portekiz Basını’nın belgeleriyle bize ulaştırdığı detaylar…

İsmail Uzun, yüzde 7’lik hisseye sahipken kulübün yüzde 46’lık hissesini elinde bulunduran Glen Lau isimli iş insanıyla hisseleri almak üzere bir anlaşma yaptı. Hisseler için ödemeyi yapmak üzere bir vade belirlendi.

Bu vade içerisinde ise Uzun, henüz ödemesini yapmadığı hisseleri Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın yanı sıra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a dahi sundu.

Alıcı bulunamayınca ödemeyi yapamayan Uzun’un bu kez hisselerin taksidini ödemek adına kulüp kasasından kendi zimmetine para geçirdiği için hesaplarının bloke edildiği ve anlaşmanın bozulduğu öğrenildi.

Portekiz’de dosyada yaşananlar ile ilgili savcılığın araştırmalarına devam ettiği de gelen haberler arasında. Bu durumun ardından Uzun geçen süreçte ise kendisine ait olan yüzde 7’lik hisseyi mecburen satması gerekti. Yüksel Yıldırım da bu süreçten vazgeçti.

(Fanatik)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber