Samsungis, Sınavlar Başarısızlık ve Sorunlar

Samsungis, Sınavlar Başarısızlık ve Sorunlar
03.11.2019
A+
A-

Andolu Eğitim Sendikası Samsun İl Başkanı Murat Bahtiyar, “Samsun il genelinde yapılan GİS-TYT deneme sınavlarında başarı sıralamasında sonlarda olan ilçelerde ne gibi tedbirler alınıyor? Yoksa başarısızlık ödüllendiriliyor mu?” diye sordu.

Bazı ilçelerde başarıyı arttırmak için okullardan raporlar ve öğretmenlerden analizler istendiğini ancak buna rağmen başarısızlıklar olduğunu ifade eden Murat Bahtiyar açıklamasını şöyle sürdürdü: “İl genelinde yapılan bu sınavların ortaya çıkardığı asıl vahim durum ise aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemekten başka bir işe yaramayan analiz, rapor, evrakçılık yönteminin bazı okullarda birinci önceliği öğrencilerine olumlu örnek olması gereken, öğrencilerini “dürüst,a hlaklı, milli-manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek olan fakat bu önceliklerini unutup sırf kendi başarısı yüksek görünsün diye bu sınavlarda öğrencilere “kopya” veren “olumsuz öğretmen modelleri” ortaya çıkardığını üzüntüyle duymaktayız. “Kaş yapalım derken göz çıkartıyoruz” galiba!

Biz, Anadolu Eğitim Sen olarak ilgililerden bu konuyla ilgili gerekli tedbirleri almalarını ve bu duruma gerekli hassasiyeti göstermelerini “geleceğe dürüst, ahlaklı, güvenilir, milli-manevi değerlere bağlı nesiller” yetiştirmek adına bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.