Samsun’daki restorasyonu biten Taşhan kiralandı

Samsun’daki restorasyonu biten Taşhan kiralandı
06.07.2021
A+
A-

Samsun’da 2016 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, Mahmud Bin Ali Paşa Vakfı tarafından 1508 yılında yaptırılan tarihi Taşhan, kafeterya olarak kullanılmak üzere 10 yıllığına kiraya verildi.

Mülkiyeti, kullanım ve tasarruf hakkı Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan ancak Büyükşehir Belediyesi’nin kirasında bulunan 886,53 metrekare yüzölçümüne sahip tarihi Taşhan’ın aylık kira bedeli KDV hariç 35 bin lira.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncü sefer yapılan kiralama ihalesi sonuçlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti, kullanım ve tasarruf hakkı Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan ve belediyenin kirasında olan Taşhan’ı Restoran ve Kafeterya olarak kullanılmak üzere, 10 yıllığına kiraya vermek üzere ihaleye çıkardı.

İhaleye üç girişimci katıldı. 35 Bin TL üzerinden başlayan açık arttırmayı aylık ödemeli olarak 65 Bin TL ile bir kantin işletmecisi kazandı.

BÖLGEDE BÜYÜK RESTORE PROJESİ
Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Taşhan’ın da bulunduğu Saathane Meydanı bölgesinde tarihi bir restorasyon projesi yürütüyor. İkinci etabına geçilen proje kapsamında, 15. yüzyıl Osmanlı mimarisinin önemli eserlerinden Şifa Hamamı ve Taşhan, 1831 yılında inşa ettirilen Süleyman Paşa Medresesi ile camisi ve 1884’te yaptırılarak Sultan Abdülaziz’in annesi Pertevniyal Valide Sultan tarafından onarılan Büyük Camii ile bütünleşecek. Proje tamamlandığında bölge ticari canlılığına yeniden kavuşacak. Ayrıca mimarisi ve kent dokusuyla, izinde barındırdığı Taşhan, 14. yüzyıl İlhanlı dönemi eseri Pazar Camii, Medrese Cami ve Şifa Hamamı ile kentin cazibe merkezlerinden biri olan Saathane Meydanı, yeni konseptiyle turizme kazandırılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber