Samsun’da su fiyatı akaryakıt fiyatına yaklaştı

Samsun’da su fiyatı akaryakıt fiyatına yaklaştı
11.10.2021
A+
A-

Samsun’da içme suyuna Büyükşehir Belediyesi’nce 28. zam yapıldı. Konutlarda metreküp fiyatı 4 lira 94 kuruşa, işyerlerinde ise 10 lira 29 kuruşa çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılının Mayıs ayında aldığı kararla, içme suyunun metreküp fiyatı ile ilgili daha önce alınan yüzde 15’lik indirimi iptal edip, içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yaparak, faturalara her ay TÜFE oranında zam yapılması kararı almıştı. Büyükşehir Belediyesi, aradan geçen zamanda suya 28. TÜFE zammını yaptı.

SEMBOLİK İNDİRİP YAPILMIŞTI
29 aylık dönemde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir defaya mahsus yüzde 5’lik bir indirim kararı alınırken, indirimin yapıldığı 2020 yılın Mayıs ayından sonra suyun metreküp fiyatına her ay TÜFE oranında zam yapılmaya devam edildi. Faturalarda sayaç okuma bedeli, atık su bedeli gibi kalemlere de zamlar yansıtıldı.

VATANDAŞ VE ESNAF İSYANDA
Büyükşehir’in suya yaptığı zammın iptali konusunda açılan davada bu hafta kararın çıkması beklenirken, Ekim ayı zamlı tarifeside yayınlandı. 28. TÜFE zamlı tarifesine göre; konutlarda suyun metreküp fiyatı 4 lira 88 kuruştan 4 lira 94 kuruşa, işyerlerinde ise 10 lira 16 kuruştan 10 lira 29 kuruşa yükseldi. Vatandaşlar ise her ay şişen su faturalarına isyan ediyor. Vatandaşlar gelen yüksek su faturalarını ödemekte zorlanıyor.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ NEREDE?
Vatandaşlar suya yapılan zamların iptal edilmesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e çağrı yaptı. Vatandaşlar, ” Samsun, Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullanıyor. Vatandaş zaten zor durumda. Her ay zam yapılan faturalarla vatandaşlar evlerini döndüremez duruma geldi. Önceden 40 lira gelen fatura 200 lira gelmeye başladı. Bu nasıl iş? Gönül belediyeciliği ile iş başına gelenler, zam belediyeciliği yapıyor “açıklamasını yaptı.

Zam belediyeciliği Vatandaşlar suya yapılan zamların iptal edilmesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e çağrı yaparak, “Gönül belediyeciliği ile göreve gelenler, zam belediyeciliği yapıyor “dedi.

Samsun’da içme suyuna Büyükşehir Belediyesi’nce 28. zam yapıldı. Yeni zamlı tarife faturalara yansımaya başladı.

su%20zamm%C4%B1%20%20(2)

İŞTE YENİ ZAMLI TARİFE;

su%20zamm%C4%B1%20%20(tarife%20)

(Hedefhalk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber