Samsun’da “Sınıf Tam Öğretmenim”, “Eğitime Bir Tablet Katkın Olsun” Projesi Hayata Geçirildi

Samsun’da “Sınıf Tam Öğretmenim”, “Eğitime Bir Tablet Katkın Olsun” Projesi Hayata Geçirildi
29.09.2020
A+
A-

Samsun Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ün hayata geçirdiği, tableti olmayan çocuklar için “Eğitime Bir Tablet Katkın Olsun” bağış kampanyası başlattı.

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada; Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs pandemisi sürecinde, eğitimin, zamandan ve mekândan bağımsız olarak gerçekleştirilmesi gereken toplumsal bir vazife olduğu açık bir biçimde anlaşılmaktadır. Ülkemiz, salgının başlangıcından bugüne kadar bu vazifeyi büyük bir kararlılık ve inançla yerine getirmektedir.

Aziz milletimizin en belirgin özelliği olan zor zamanda birlik ve beraberliği tesis etme kabiliyeti sayesinde, büyük mesafeler katedilmiş; tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir dayanışma modeli oluşturulmuştur.

Samsun Valiliğimiz koordinasyonunda, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Sınıf Tam Öğretmenim” projesi, bu dayanışma ruhundan ilham alarak uzaktan eğitim faaliyetlerine hız kazandıracak bir şekilde hayata geçirilmiştir.

Şehrimiz bünyesinde eğitim gören, elektronik cihaz veya internet erişimi engeli dolayısıyla eğitimleri sekteye uğrayan çocuklarımızdan, özellikle de ücra semt ve mahallelerde oturanlar için tablet temini şeklinde özetlenebilecek projede, sürekli ve kaliteli eğitime ulaşılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında yapılan çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının, Samsunlu iş insanlarının ve yardımsever Samsun halkının destekleri önem arz etmektedir. Bağışlanacak tek bir tablet “uzaktan eğitim yakından ilgi” felsefesiyle oluşturulan toplumsal yardımlaşmaya güç verecek, aydınlık geleceğimizin teminatı çocuklarımıza umut olacaktır. Eğitimde tek bir kaybın bile düşünülemeyeceği düsturuyla harekete geçen proje, “pozitif yönde değişen tek bir çocuk; ailesini, yaşadığı şehri, vatanını ve milletini ileriye taşıyan büyük zaferlerin mimarı olabilir” düşüncesini benimsemektedir denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber