Samsun’da Şehit varken konser verildi!

Samsun’da Şehit varken konser verildi!
30.10.2021
A+
A-

Atakum Belediyesi ile Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi iş birliği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü Atakum’da kutlandı.

Samsun’a düşen şehit ateşi nedeniyle buruk kutlanan bayramda Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Biz bu ülkenin geleceği, Cumhuriyet’in ilelebet yaşaması için şehit olmaya varız” dedi. 

Atakum Belediyesi ile Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi iş birliği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konseri gerçekleştirildi. Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan’ın şehit olması nedeniyle buruk kutlanan bayramda halk müziğinin muhteşem sesi Sevcan Orhan, Taylan Bayri ve DJ Selo sahne aldı. Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin sahil bölümünde gerçekleşen konsere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Gülay Deveci, Yeşilyurt AVM Genel Müdürü Neslihan Yavuz Apak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konsere katılanlara seslenen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sevgili gençler bundan önceki şehitlerimiz ve bugün defnettiğimiz şehidimiz siz bu ülkede mutlu yaşayasınız geleceğiniz huzurlu, mutlu olsun diye şehit oldular. Biz bu ülkenin geleceği, Cumhuriyet’in ilelebet yaşaması için şehit olmaya varız” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİ YAŞATMA GÖREVİ GENÇLERİN”

“Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti, ilk adım kenti Samsun” diyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Biz de Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlersiniz. Bugün burada Türk milletinin en büyük bayramının, insanlık tarihinin en büyük devriminin Cumhuriyet’imizin 98. yılını kutluyoruz. İki yıl sonra 100. yılını kutlayacağız. Bugün acımız var; şehit cenazemiz vardı defnettik oradan geliyoruz. Bu Cumhuriyet kolay kurulmadı. Cumhuriyet kuruluncaya, bugüne gelinceye kadar  on binlerce şehidimiz oldu, on binlerce gencimiz vefat etti, toprakların altında kaldı. Mekke’de, Medine’de, Çanakkale’de, İnönü’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da on binlerce şehidimiz var. Burası bir eğlence merkezi değil; burada eğlenmiyoruz; Türkiye’nin Türk milletinin en büyük bayramını kutluyoruz. Bayramınız kutlu olsun. Sevgili gençler bundan önceki şehitlerimiz ve bugün defnettiğimiz şehidimiz siz bu ülkede mutlu yaşayasınız geleceğiniz huzurlu, mutlu olsun diye şehit oldular.

Biz bu ülkenin geleceği, Cumhuriyet’in ilelebet yaşaması için şehit olmaya varız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi işgal etmek için Anadolu’ya gelen ve bizim mehmetçiklerimizle koyun koyuna yatan Anzakların analarına ‘Çocuklarınız için üzülmeyin, sizin çocuklarınız artık bizim çocuklarımız. Bizim şehitlerimizle bizim Mehmetçiklerimizle koyun koyuna yatacaklar’ demiştir. O Mustafa Kemal ki dünyanın en büyük askeri hiçbir savaşı kaybetmemiş girdiği tüm savaşları kazanmış  ama her savaştan sonra da barış demiş. ‘Yurtta barış dünyada barış’ onun sloganı. İstiklal Savaşı’ndan Birinci Dünya Savaşı’ndan Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan sonra rakibimiz, İzmir’den geldikleri yere gönderdiğimiz Yunan askerinin başkomutanı Yunan Devlet Başkanı Venizelos, Mustafa Kemal Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne layık görmüş ve önermiş. Sevgili gençler siz dünyanın, yüzyılın en büyük liderinin bizi millet yapan içinde genç, kadın, hukuk, demokrasi ve insan olan dünyanın en büyük devrimi Cumhuriyet’i size emanet ettiği gençlersiniz. Bu büyük bir onur. Bu onuru sonsuza kadar yaşayın istiyoruz. Ama Mustafa Kemal Atatürk, bu onurun büyüklüğü kadar size büyük bir sorumluluk yüklemiş ve kurduğu Cumhuriyet’i size emanet etmiş. Onu yaşatma görevi sizin. Dünyada hiçbir milletin gençliğine böyle onurlu bir gün armağan edilmemiş; o nedenle bu onurlu günü bu onurlu süreci doya doya yaşayın istiyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Yolunuz açık olsun. Her birinize başarı, mutluluklar diliyorum. Hep gülün istiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber