Samsun’da okulların bitmeyen bağış isteği

Samsun’da okulların bitmeyen bağış isteği
23.10.2019
A+
A-

Samsun’da ilkokula yeni başlayan öğrencilerin velileri, okulların bağış adı altında topladıkları paralara veryansın etti.

İddiaya göre bir çok okulda toplandığı gibi Atakum ilçesinde bulunan bir ilkokulda da velilerden bağış adı altında para toplanıyor. Okulların açılmasının üzerinden henüz bir ay geçmesine rağmen, velilerin evlerine kağıt gönderilerek bağış yapmaları konusunda ricada bulunuluyor.

Öte yandan okulun açıldığı ilk gün velilerle toplantı yapılarak, veli başına 300’er lira toplanıp, okulun ihtiyaçları için harcanacağı da iddia edildi. Alınan bu paraların ardından ise velilerin evlerine, içerisinde bağış yapmalarının istendiği bir yazılı kağıt bulunan zarf gönderildi. Zarf öğrenciler aracılığı ile ağzı kapalı şekilde velilere ulaştırıldı. Velilerden istenilen para iddiaya göre bununla da sınırlı kalmadı.

TEKRAR TEKRAR PARA İSTENİYOR
Ayrıca okulun içerisinde bulunan hademelerin de yetersiz kaldığı iddia edilerek, velilere yeni hademelerin alınacağı söylenip tekrar para istenildi. Durumdan rahatsız olan bazı veliler, durumu paylaşarak, yetkililerin bu durumdan haberinin olup olmadığını sordu. Bazı veliler ise, “Cebimizden sürekli bu şekilde para çıkacağını bilseydik özel okula gönderirdik çocuğumuzu” diyerek sitem etti.

(samsunhaberajansı)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber