Samsun’da haydi çocuklar camiye!

Samsun’da haydi çocuklar camiye!
17.01.2019
A+
A-

Yarıyıl tatilinde çocukları Camiye alıştırmak ve sevdirmek amacıyla Türkiye genelinde Server Gençlik ve Spor Kulübü, Samsun’da Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından “Haydi Çocuklar Camiye” projesi hayata geçirilecek.

“Namazını Camide kıl, Puanları Topla, Ödülünü Kap” sloganıyla harekete geçen proje, yarıyıl tatilinde çocuklar hem camiye gidecek hem de ödüller kazanacak.

Server Gençlik ve Spor Kulübü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen proje kapsamında 6-13 yaş arasındaki çocuklara 5 vakit namazı cemaatle kılma, camii cemaati ile namaz kılmanın önemi ve camii sevgisi aşılanacak.

81 ildeki 2 bin 500 camide, 50 bin çocuğa ulaşmayı hedeflenen yarışmada, “cemaatle camide namazın en önemli görevlerimizden olduğu”, “Müslümanların birlik ve beraberlik şuurunu anlamalarını”, “Camide namaz kılmanın” önemi anlatılacak.

Samsun’da da çeşitli camilerde olacak projede, Samsun ilçelerdeki camiler listesi şöyle:

İlkadım: Kıble Mescidi, Kışla Mahallesi Aksa Camii, Fevzi Çakmak Camii, Gürbüz Camii, Yeni Karakol Camii, Kurşunlu Camii, Abdurrahman Çelebi Camii, Çağlayan Camii, Derebahçe Merkez Camii, Selahiye Camii, Kazım Karabekir Camii, Yeni Doğan Camii, Bahçelievler Camii

Canik: Yeşilova Camii, Pınarbaşı Camii, Soğuksu Camii, Hasköy Merkez Camii, Gazi Osman Paşa Camii, Yelişova Camii, 200 Evler Camii.

Çarşamba: Akpınar Camii, Dikbıyık Merkez Camii, Yunus Emre Camii
Katılımcı çocuklar namaz vaktinde camide cemaatle namaz kılarak ve her kategori için belirlenen sûreleri ezberleyerek puan kazanır. Puan kazanılması için camide cemaate yetişmiş olması gerekmektedir. Cemaatle namaz kılınıp bittikten sonra camide kılınan namazlar puanlamaya dâhil edilmeyecektir. Namaz puanları toplamı fazla olan kişi önceliklidir, sûre puanları namaz puanlarında eşitlik olması durumunda dikkate alınacaktır. Katılımcıların namaz puanları toplamı eşit ise sûre puanları da eklenir ve toplam puana göre önde olan kişi belirlenir.

Vakitlere Göre Namaz Puanları:

Sabah Namazı 10 Puan, Öğle Namazı 5 Puan, İkindi Namazı 5 Puan, Akşam Namazı 5 Puan, Yatsı Namazı 8 Puan olarak belirlendi.

Samsun İl Ödülleri
Proje Ortağı Kulüpler, namaz ve sûre ezberleri sonucunda, il genelinde A, B ve C Kategorilerinde dereceye girenlere il ödülleri verecek.

Haydi Çocuklar Camiye Projesi kapsamında; 3 Bisiklet, 3 Scooter, 3 Kaykay, 3 Kumandalı araba, 3 Futbol Topu, 3 Kol Saati, 3 Bileklik Saat, 3 Jenga Oyun seti, 6 adet Satranç Takımı verileceği resmi web sitede açıklandı. İl ödülleri İl Proje Kurulu tarafından 2 Şubat 2019 tarihinde kazananlara takdim edileceği ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber