Samsun’da hayat buldu yeniden doğdu!

Tip 2 Diyabet (Şeker) Hastalığı’nın tedavi için Kırıkkale’den, Samsun’a gelen Mehmet Ali Şahin adlı hasta, Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi’nde şifa buldu. Şahin, “2009 yılından bugüne kadar yaşamıyordum, Samsun’da hayat buldum, yeniden doğdum” dedi.

21.11.2016
A+
A-

 

Tip 2 Diyabet (Şeker) Hastalığı’nın tedavi için Kırıkkale’den, Samsun’a gelen Mehmet Ali Şahin adlı hasta, Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi’nde şifa buldu. Şahin, “2009 yılından bugüne kadar yaşamıyordum, Samsun’da hayat buldum, yeniden doğdum” dedi.

 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi şifa dağıtmaya devam ediyor. Sadece yurt içi değil, yurt dışından gelen hastalarında derdine deva olan merkez deyim yerindeyse hayata yeniden başlatıyor.

İşte o hikayelerden birisi daha… Kırıkkale’den gelen 51 yaşındaki Mehmet Ali Şahin adlı hasta 2009 yılında yakalandığı Tip 2 şeker hastalığından kurtulduğuna, “Huzursuzdum, hayata küsmüştüm, Samsun’da yeniden doğdum” cümleleri ile sevincini ortaya koyuyor. 

 

Uzun süredir hastalığına çare aradığını bir çok hastane, merkez hatta bitkisel ilaçlar kullandığı ifade eden Kırıkkaleli Mehmet Ali Şahin, “Samsun’a gelmeden önce hem doktorumuzu hem de Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri çok araştırdım. Olumlu yönde yazılar, makaleler, yazılar ve videolar gördüm. Hastalığımla ilgili bir çok başarılı geçen operasyonların haberleri vardı. Bu araştırmalarımın ardından Samsun’a geldim. 

 

Kilom fazlaydı, açlık şekerim 270’den aşağıya hiç düşmedi, tansiyonum vardı. Bu şikayetlerimin hepsi biraraya gelince beni rahatsız etmeye hayat standartlarımı düşürmeye başlamıştı. Huzursuzdum, hayata küsmüştüm. Hayata bakış açım değişmişti. Fakat Samsun Büyük Anadolu Hastanesi, Tip 2 Diyabet Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi’ne geldiğim de, Samsun’da, yeniden bir doğuş, yeniden bir bakış geldi bana. Ameliyat sonrası çok iyi ve sağlıklıyım. Kilo verdim, yemem içmem de hiç bir sıkıntı yok. hayatım bir anda değişti. Yaşamaktan artık zevk almaya başladım. Ben bir kaç kişinin önermesi üzerine bitkisel ilaçlarda kullandım, fakat hiç faydasını göremedim. 2009 dan beri şeker hastasıyım çözümün Samsun’da olduğunu söyleyebilirim, kimsenin korkmasına çekinmesine gerek yok. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’ne geleceksiniz burada şifa bulup memleketinize geri döneceksiniz. ” dedi. 

 

Yapılan operasyon ve hastası Mehmet Bey ile ilgili bilgi veren Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan Şubesi doktorlarından Genel ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kerim Güzel ise, “Mehmet bey bize Kırıkkale’den geldiğin de durumu aynen kendisinin dediği gibiydi. Hayata küsmüş, moralsizdi. Ameliyat öncesi yapılan tetkiklerde hastamız ameliyata uygun çıktı. Tip 2 şeker hastası olan hastamıza yaklaşık 1 ay önce Metabolik Cerrahi uyguladık. Operasyon sonrası 1. ayımızda hastamızın şekeri normal sınırlarda çıktı. Şuan da ilaç ve insülin kullanmıyor. Yaşantısına normal şekilde devam ediyor. 

Şeker hastalarında metabolik cerrahi uygun hastalarda başarı oranı yüzde 90 ‘nın üzerindedir. Fakat yinede detaylı bilgileri hastanemizden almaları hastalarımız için daha faydalı olacaktır. ” diye sözlerine son verdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.