Samsun’da hamile kadın tutuklandı! Twitter ayağa kalktı

Samsun’da hamile kadın tutuklandı! Twitter ayağa kalktı
31.08.2018
A+
A-

Samsun’da doğumuna 3 hafta kala FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Zerrin Eroğlu, Twitter’ın en çok konuşulanları arasına girdi. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, konu ile ilgili olarak Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan’a açıklamalarda bulundu.

KARAR ZONGULDAK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Tutuklanan Zerrin Eroğlu ile ilgili dosya Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nda değil. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, Samsun’da yakalanarak tutuklanan karı kocanın yakalanması için karar çıkartmış. Karar doğrultusunda gözaltına alınan çift tutuklandı. Şuan Samsun’da tutuklu olan 25 yaşındaki Zerrin Eroğlu’nun sağlık durumu kontrol altında. Çiftin dosyaları bizde olmadığı için ev hapsi yada adli kontrol konusundaki karar Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığında. Avukat, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli itirazları yaparak sağlık raporlarını sunacak. FETÖ’nün gizli evinde saklanan bu kişinin hamile olduğu bilinmediği için Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutuklama kararını verirken bunu göz önünde bulundurması mümkün değil” dedi.

HAMİLE KADINLAR TUTUKLANAMAZ DİYE BİR HÜKÜM YOK

Ahmet Yavuz, Twitter’daki ‘Hamile kadınlar tutuklanamaz’ paylaşımları ile ilgili olarak, “Hamile kadınlar tutuklanamaz diye bir hüküm yok. Sadece hamile kadınların infazı kesinleşmiş cezaları infaz edilemez şeklinde bir hüküm var. FETÖ terör örgütünün zaten sosyal medyada hamile kadınların savunuculuğunu yapan bir grubu var. Bu paylaşımlar onlar üzerinden yapılıyor” açıklamalarda bulundu.

ÖRGÜTÜN TALİMATIYLA HAMİLE KALIYORLAR

Ahmet Yavuz hamile kalan FETÖ üyeleri ile ilgili, “FETÖ terör örgütünün gizli evlerinde saklanan kadınlar, örgütün talimatı doğrultusunda hamile kalıyor. Kadınlar kesinlikle hamile kalmadan teslim olmasın emri doğrultusunda bu süreçte örgütün gizli evlerinde saklanıyorlar. Biz zaten durumlarında herhangi bir sıkıntı olanlara adli kontrol şartı uyguluyoruz. Karı koca olduklarında ise zaten ikisini bir tutuklamıyoruz. Zerrin Eroğlu ile ilgili karar yetkisi Samsun’da olsa zaten bu doğrultuda gerekli işlemleri uygulardık” dedi.

KONU ZONGULDAK BAŞSAVCILIĞINA İLETİLDİ

Yavuz, konuyu Zonguldak Başsavcılığına ilettiklerini, genç kadının sorgusunda hamilelik durumu ile ilgili herhangi bir rapor ibraz etmediğini, savcılığın hamilelik raporunu temin ettikten sonra konuyu tekrar değerlendireceklerini söyledi.

İşte konu ile ilgili atılan Tweetlerden bazıları:

11 1 4 2 3 5 2 12

Kaynak: Samsunhaber.com

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber