Samsun’da geleneksel okçuluk kursu başladı

Samsun’da geleneksel okçuluk kursu başladı

Samsun Yıldız Gençlik Geleneksel Okçuluk Grubu bu yıl 4’üncüsünü yapacağı Geleneksel Okçuluk kursu 16 Ekim 2018 Salı günü Samsun Öğretmenevinde başladı.

Geleneksel okçuluğun bu yıl ki ilk kursuna, Yıldız Gençlik Kulübü yönetim kurulu üyeleri, sporcular, üniversite öğrencileri, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yalçınkaya ve Müdür Yardımcısı Zeki Çelik, İlkadım Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Erdin, İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt, A Haber Bölge Müdürü Mahmut Erdoğan, Prof. Dr. İsmail Kaya, Doç. Dr. Ferhat Say ve Samsun Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ünal Kaya katıldı.

Yıldız Gençlik Geleneksel Okçuluk eğitmeni Recep Şengül’ün sunumuyla başlayan kursta teorik bilgilere yer verildi. Kültür, Sanat ve Spor olarak Geleneksel Okçuluk tanıtıldı.

Kabza İcazet Töreni Gerçekleştirildi

İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Geleneksel Atlı Okçuluk Antrenörünün verdiği 64 saatlik Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitici Eğitimi Kurs Programı’nı bitirmiş olanlara da Kurs Bitirme Belgeri takdim edildi.

Samsun’da ilk defa, Geleneksel Okçuluk kabza alma töreni gerçekleştirildi. Geleneksel Okçuluk Eğitmeni Recep Şengül tarafından, eğitimlerini tamamlamış olan Okçu Yusuf Ertürk’e verildi. Osmanlı geleneğine uygun usüllerle yapılan Kabza Töreni büyük ilgi gördü.

Geleneksel Okçuluk Kursları, Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü merkezli, TOBB İlyas Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde ve Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtlarında başladı.

Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Muştu yaptığı açıklamada; ‘’Bu spor öncelikle kültürel bir mirastır. Sadece bir spor değil, bizim geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatmak, köklü kültürümüzle ilgili gençleri daha bilinçli hale getirmek için bir araçtır.” diyen Muştu, gençleri bu spora yönlendirmek için çaba gösterdiklerini bildirdi.

ATA SPORUMUZ OKÇULUK

Ayrıca Muştu; ‘’Biz bu spor yaygınlaştıkça daha çok başarının elde edileceğine inanıyoruz çünkü biz ata sporumuzu unutmuşuz. Binlerce yıl ecdadımız, dedelerimiz, atalarımız bu sporu yapmışlar. Yaygınlaşmaya başladıkça dünyada tekrar bu sporu zirveye taşıyacağımıza inanıyoruz. Malazgirt Zaferi ve İstanbul’un fethi gibi bütün büyük zaferlerde okçuların payı dünyadaki tarihçiler tarafından kabul ediliyor. Gençlerimizin bu spora ilgisi her geçen gün artıyor. Biz de gelişmesi için gereken çabayı gösteriyoruz’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.