Samsun’da bozuk ve günü geçmiş çok sayıda gıda ürünlerini satacaklardı!

Samsun’da bozuk ve günü geçmiş çok sayıda gıda ürünlerini satacaklardı!

İlkadım Belediyesi zabıta ekiplerinin iş yerlerine yönelik rutin denetimleri sırasında bir işyerinde ele geçirdiği bozuk ve günü geçmiş çok sayıda gıda ürünlerine el koyarak cezai yaptırımları uyguladı.

İlkadım halkının daha hijyenik koşullarda hizmet alması için denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, denetim programı doğrultusunda koronavirüs dolayısıyla faaliyet gösteren market ve bakkalar dan oluşan, işletmelerin işyeri açma çalışma ruhsatı, hijyen kuralları, genel temizlik kurallarını ve fiyat tarifelerini denetledi. Denetimler esnasında satışa hazır ürünlerin; son kullanma tarihini, fiyat etiketini ve gramajlarını denetleyen ekipler, çok miktarda tarihi geçmiş bozuk yiyecek ve içecek ele geçirdi. Ele geçirilen gıdalar arasında tüketim tarihi üzerinden yıl geçmiş gıdaların da bulunması dikkat çekti.

Ekipler son kullanım tarihi geçmiş ürünlere tutanakla kayıt altına alınarak imha için el koydu. Kural ihlali yapan işyerleri, eksiklerini ve hatalarını gidermeleri açısından idari yaptırım tutanağı tanzim eden zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satışa sunan işletmelere zabıta yönetmeliğinin ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince gerekli cezai yaptırımları uyguladı.

İlçe halkının sağlığının her şeyden önce geldiğini söyleyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı;” Denetimlerimizde bölgemizde satış yapan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını, işletmenin ruhsat izninin olup olmadığına ve ürünlerin saklanma koşullarını titizlikle gözden geçiriyoruz. Amacımız vatandaşın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamak.

Değerli esnafımıza ceza yazmak ve herhangi bir işletmeyi kapatmak derdinde değiliz. Bu ürünlerin halka satılması durumunda bu ürünleri kullanan vatandaşlarımız sağlık sorunları yaşayabilirdi. Özellikle market ve bakkalar da alışverişlerini yapan değerli vatandaşlarımızın tüketimine sunulan gıdaları alırken dikkatli olmaları ve bu ürünlerin özellikle raf ömrünün dolmamış olmasına dikkat etmelerini gıda ile ilgili şikayetlerini ise Alo:174 Gıda Hattı veya Alo 153 numaralı telefonuna bu konudaki her türlü şikâyetlerini 24 saat boyunca bize bildirmelerini önemle rica ediyoruz” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber