Samsun’da Binlerce Sporcu 19 Mayıs İçin Koştu
BIST 100
14.367,60 -1,89%
DOLAR
45,5771 0,15%
EURO
52,9486 -0,25%
GRAM ALTIN
6.654,86 0,15%
FAİZ
42,37 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
110,17 -0,91%
BITCOIN
76.948,00 -1,65%
GBP/TRY
60,6983 -0,05%
EUR/USD
1,1625 0,00%
BRENT
111,19 1,77%
ÇEYREK ALTIN
10.880,56 0,15%

Samsun’da Binlerce Sporcu 19 Mayıs İçin Koştu

Samsun’da Binlerce Sporcu 19 Mayıs İçin Koştu

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “19 Mayıs Uluslararası Samsun Yarı Maratonu” büyük heyecana sahne oldu. Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından sporcuların katıldığı organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı.

1444 Sporcu Parkura Çıktı

Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen organizasyonda 21 kilometrelik “19 Mayıs Uluslararası Samsun Yarı Maratonu” ile 3 kilometrelik “İstiklal Koşusu” gerçekleştirildi.

Etkinliğe 578 kadın ve 866 erkek olmak üzere toplam 1444 sporcu katıldı. Maraton, sporcuların yoğun ilgisiyle dikkat çekti.

Startı Necmi Çamaş Verdi

Maratonun başlangıç işareti Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş tarafından verildi.

Yarı maratona katılan sporcular, Samsun sahil hattında belirlenen parkurda kıyasıya mücadele etti. 21 kilometrelik yarışın dönüş noktası Çakırlar Korusu olurken, 3 kilometrelik İstiklal Koşusu ise Çobanlı İskelesi’nde sona erdi.

Yabancı Sporcular da Katıldı

Uluslararası niteliğe sahip organizasyonda 22 yabancı sporcu da yer aldı.

Farklı ülkelerden gelen sporcuların katılımıyla maraton, hem sportif hem de kültürel anlamda renkli görüntülere sahne oldu.

72 Yaşındaki Sporcu Alkış Topladı

Maratona katılan isimler arasında yer alan 72 yaşındaki Şükrü Turgut performansıyla dikkat çekti. Samsun’dan yarışa katılan Turgut, spor yapmayı bırakmayı düşünmediğini söyledi.

Köyde yetiştiğini ve kendi imkanlarıyla yarışlara hazırlandığını ifade eden Şükrü Turgut, “İnşallah daha çok koşacağım. Barışa ve spora önem verilmesini isterim” dedi.

Samsun’da 19 Mayıs Coşkusu Devam Ediyor

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton, vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Samsun’da gün boyu süren etkinliklerde sporun, birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı mesajı verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?