Samsun’da 326 dönümlük rant meclise taşındı

Samsun’da 326 dönümlük rant meclise taşındı
18.03.2022
A+
A-

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda, Samsun Çatalarmut’taki tarım arazisinin imara açılmasının istenmesine tepki gösterdi. Usta ayrıca, o arazinin imara açılması durumunda 2.500 adet ağaç söküleceğini ve Deveci Armuduna da büyük bir balta vurulacağını söyledi.

Usta’nın konuşmasından başlıklar şöyle:

ALAN KİŞİ AK PARTİ’DE İL YÖNETİCİSİ
Bizde kalkancı bölgesi var, burada Çatalarmut’ta 750 dönümlük bir tarım arazisi var, birinci sınıf tarım arazisi olarak, nitelikli tarım arazisi olarak geçiyor. Buranın bir sahibi var, bu sahibi öldükten sonra bu arazinin 326 dönümlük kısmını bir iş insanı satın alıyor, bu kişinin de ismini vermeyeyim, sonra dava açıyorlar bize ama zaten basında, yerel basında var, AK PARTİ’de il yöneticisi olan bir arkadaş bu arkadaş.

OLDUBİTTİYE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Tarla fiyatı üzerinden bu yer satın alınıyor, satın alınır alınmaz bir ay sonra Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi bu tarım arazisinin imara açılması için Meclise bir karar getiriyor. Burada Millet İttifakı Meclis üyelerinin bu karara itiraz etmesiyle, “Bu nedir?” demesiyle… Daha doğrusu ne olduğu da belli değil, oldubittiye getirilmeye çalışılıyor, “Nedir?” diye itiraz edilince bu karar geçirilemiyor ama bu kararı daha sonra geçireceklerini söylüyorlar.

HEYELAN BÖLGESİ
Hiçbir şekilde bir kurum raporu yok yani belli kurumlardan rapor alınarak, onay alınarak Meclise getirilmesi lazım, zaten hukuk tanımadığı için AK PARTİ yönetimleri, AK PARTİ belediyeleri de aynı şekilde hiçbir kurumdan görüş alınmadan, onların izni alınmadan dere yatağı bölgesini, heyelan bölgesi konuta açmaya çalışıyorlar.

SAKIN BÖYLE BİR HATAYA DÜŞÜLMESİN
Tarla olarak alıyorsunuz, bir anda 44 milyon liraya satın alınan yerin bugün, işte, imarın geçmesi durumunda 450-500 milyona geleceği ifade ediliyor. Dolayısıyla bu kararın durdurulması lazım. Buradan, ben Samsun Büyükşehir Belediyesini davet ediyorum, sakın böyle bir hataya düşülmesin ve buradan da bütün Türkiye’nin de bu konuda hassasiyet göstermesi lazım.

DEVECİ ARMUDUNA DA BÜYÜK BİR BALTA VURULACAKTIR
Burada eğer bu karar durdurulmazsa, bu imar olursa 2.500 tane ağaç kesilecek. Burada da Samsun’da da bir anlamda iki yüz elli yıllık arazide bulunan 2.500 ağaç sökülerek Samsun’un simgesi hâline gelen ve yıllık 250 ton üretim yapan Deveci armuduna da büyük bir balta vurulacaktır. Tarım arazilerini korumamız gerekiyor, nitelikli bir tarım arazisi milyonlarca yılda oluşuyor. Kaldı ki burada bir kamu yararı da yok yani meslek örgütleri de bunu söylüyor çünkü konuta açılabilecek başka daha uygun alanlar var. Bu tarım arazisinin korunması lazım. Samsun Büyükşehrin de böyle bir hataya düşmemesini temenni ederek Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber