Samsun’da 3.500 Kişiye İstihdam!

Samsun’da 3.500 Kişiye İstihdam!
29.03.2022
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nun, 14 Ocak 2022 tarihinde çıkmış olduğu IPARD II Programı 11. Başvuru Çağrı İlanı 25 Mart 2022 tarihinde tamamlandı.

Samsun Valiliği’nden gelen açıklama şöyle:
“TKDK Samsun İl Koordinatörlüğümüze bu çağrı döneminde toplam yatırım değeri 360 milyon 269 bin TL, kamu hibe destek tutarı ise 193 milyon 463 bin TL olan 360 adet proje başvurusu yapılmıştır.

IPARD 11. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında ilimizde, 292 adet Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, 2 adet Mantar Yetiştiriciliği, 9 adet Arıcılık, 22 adet Katma Değerli Ürün ve Zanaatkarlık, 27 adet Yenilenebilir Enerji Tesisi (GES) ve 8 adet de Kırsal Turizm projesi hazırlanmış ve TKDK Samsun İl Koordinatörlüğümüze teslim edilmiştir.
On Birinci Başvuru Çağrı Döneminde alınan projelerle birlikte, TKDK Samsun İl Koordinatörlüğümüzde, IPARD Programı kapsamında toplam yatırım değeri 1 milyar 026 milyon TL olan 1.877 adet proje mevcut olup, tüm bu projeler için üretici ve yatırımcılarımıza tahsis edilen kamu hibe tutarı yaklaşık 525 milyon 993 bin TL’dir. Bugüne kadar sözleşmesi imzalanan 1.222 adet proje için 204 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiştir. İncelenen tüm projeler onaylanıp, yatırımlar tamamlanırsa ilave 349 milyon TL daha hibe ödenecektir.

Tamamlanan projeler kapsamında, Samsun ilinde yaklaşık 3.500 kişinin istihdamı sağlanmıştır.
Pandemi sürecine rağmen, özverili çalışmalarıyla üretici ve yatırımcıların yanında yer alan TKDK İl Koordinatörlüğü personellerini ve proje süreçlerinde yatırımcıların yanında yer alan tüm paydaşları tebrik eden Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 11. Proje Başvuru Çağrı İlanının da ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber