Samsun Valisi Osman Kaymak’ın 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı mesajı
08.09.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın mesajı şöyle, “Minik kalplerimizin “geleceğimiz” okullarına, öğretmenleriyle arkadaşlarına yeniden kavuşmalarının mutluluğu ve telaşının hepimizi heyecanlandırdığı bir haftayı yaşıyoruz. Kimine göre uzun, kimine göre ise hemen geçen tatil sayesinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, dinlenme imkânı bularak yeni eğitim öğretim yılına daha motive ve enerji dolu olarak hazırlandılar.

Eğitim; bireylerin ve toplumun standartlarını, inançlarını, yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm öğrenme süreçleridir. Değişen ve gelişen dünyada var olabilmek için, her alanda başarılı olabilmek için eğitimi her şeyden çok önemsemeli ve enerjimizin çoğunu bu alana harcamalıyız. Bizler sorumluluğumuzun farkında olarak eğitimi iyileştirmek, geliştirmek adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Öncelikli hedefimiz kendi değerlerinin yol göstericiliğiyle dünyayı tanıyan, anlayan bireyler yetiştirmektir. Ülkemizin hedefleri doğrultusunda başarılı nesiller ancak iyi bir eğitimle yetiştirilebilir. Günümüz bilgi çağında evde, ailede başlayan eğitim; okul çağıyla beraber öğretmen, veli, öğrenci ve ilgili diğer tüm paydaşlarla uyum içinde yürütülmelidir.

Değerli Öğretmenlerim, Kıymetli Veliler, Sevgili Çocuklar;

Büyük eğitimci ve devlet adamı olan Atatürk’e göre, kaynaşmış bir millet haline gelmenin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın, hür ve demokratik bir toplum olabilmenin en etkili yolu ve aracı eğitimdir. Eğitim, bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, eğitimsizlik ise esaret ve sefalete terk eder.

2023 Eğitim Vizyonu’nda da belirtildiği gibi temel amacımız; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir.

Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatışlarının 100. yılında 2019-2020 eğitim–öğretim yılına başlamanın büyük mutluluğunu yaşamaktayım.

Ben bu vesile ile 2019-2020 eğitim öğretim yılının şehrimize, ülkemize, sizlere başarı ve hayırlar getirmesi dileğiyle, Türk eğitimine katkıda bulunan başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber