Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak oldu

Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak oldu
25.01.2019
A+
A-

Samsun ekonomisi üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Samsun Üniversitesi’ne rektör yardımcısı olarak atandı.

Kurumsallaşma yolunda adımlarını hızlı atan Samsun Üniversitesi, şehrin dinamikleriyle beraber gelişimine ve güçlü bir kadro kurmaya devam ediyor. Son olarak Samsun Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın takdirleriyle rektör yardımcısı olarak Ekonomist Prof. Dr. Selahattin Kaynak atandı.

Samsun ekonomisi hakkında söz sahibi olan Kaynak, Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’ne Profesör olarak atanmasından sonra, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak göreve başladı.

Yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Kaynak ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin “81 İle 81 Akademik Danışman” projesi kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Havza Ticaret ve Sanayi Odası ve Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nın akademik danışmanlığını yürütmektedir.

Prof. Dr. Selahattin Kaynak Kimdir?

1997 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden 2001 yılında yüksek lisans derecesini aldı ve aynı yıl Atatürk Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında “Bilgi Toplumuna Geçiş Sürecinde Bilgi Ekonomisi ve Türkiye Üzerine Bir Uygulama” adlı tezi ile Doktorasını tamamladı. 2009 yılında Yrd. Doç. olarak akademik hayata devam etti. Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Enstitü Müdürlüğü gibi görevler yürüttü.

2013 yılında İktisat Teorisi alanında Doçentlik Unvanını aldı. Doçentlik sonrası süreçte YÖK bursu ile Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Michigan Teknoloji Üniversitesi’nde School of Business and Economics bölümünde “Natural Resource Economics” konusunda çalışmalar yürüttü. 2015 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine geçiş yaptı. 2019 yılında Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde Profesör olarak atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İnovasyon, girişimcilik, bilgi iletişim teknolojileri, sanayi ekonomisi, imalat sanayi, piyasa yapısı ve sektörel analizler üzerine çalışan Kaynak, samsun ekonomisi üzerine çok sayıda akademik çalışmalar ve projeler yürüttü.

  • Samsun Medikal Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların İnovasyon Performanslarının Analizi,
  • Sosyo-Ekonomik dönüşüm sürecinde Samsun İmalat Sanayi ile Üniversite arasında yapılabilecek işbirlikleri
  • Samsun Şehri’nin Ekonomik Beklentileri
  • 2018-2023 Samsun İl İstihdam Eylem Planı
  • Uluslararası Çalışma Örgütü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Samsun’da Suriyeli Olmayan Mülteciler ve Sığınmacılar İçin İnsana Yakışır İş Olanaklarının Desteklenmesi” projelerinde yürütücülük ve koordinatörlük görevlerini yürüttü.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber