Samsun tek yürek oldu

Samsun tek yürek oldu
07.02.2023
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Samsun’un ilçelerinde yardım seferberliği başlatıldı.

Büyükşehir’den deprem bölgesine yardım

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından bölgeye 15 kişilik uzman arama ve kurtarma personeli, tam donanımlı araçlar, iş makinaları ile alt yapı çalışmaları için 6 kişilik ekip ve malzemeler gönderdi. AFAD, Kızılay, Belediyeler Birliği, bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Depremin ilk anından itibaren AFAD yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ihtiyaçlar doğrultusunda ekiplerimiz hızla hazırlıklarını yaptılar ve hemen yardım için bölgeye hareket ettiler” dedi.

Atakum Belediyesi’nden dayanışma çağrısı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve on ili etkileyen deprem sonrasında, bölgeye ulaştırmak üzere yardım desteği için çalışma başlattıklarını belirterek yurttaşlara dayanışma çağrısında bulundu.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, tüm ülkeyi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye ulaştırılacak ihtiyaç malzemeleri için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

AFET BÖLGESİNİN İHTİYAÇ LİSTESİ

Bu sarsıcı süreçte her zaman olduğu gibi yaraların birlikte sarılacağını ve dayanışmayı ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırmak için tüm çabayı ortaya koyacaklarını belirten Başkan Deveci, “Gün, tıpkı daha önce de olduğu gibi el ele verip Atakumluların desteğini deprem bölgesine ulaştırma günü. Atakum Belediyesi ekipleri, kurmuş olduğumuz acil durum masasıyla afetzedelere ulaştıracağımız desteği süratle hazırlıyor. Dayanışmaya her zaman değer veren komşularımız bölgeden elimize ulaşan ihtiyaç listesinde yer alan kazak, eldiven, atkı, bere, mont, termal içlik, çorap, uyku tulumu, tüplü ısıtıcı, büyük minder, ayakkabı, battaniye, yatak, ısıtıcı, el feneri, çocuk bezi, bebek maması, ıslak mendil, hijyenik ped, temizlik malzemesi, su, baret, plastik büyük kova malzemelerini Mimarsinan Mahallesi, İsmet İnönü Blv. No:114 adresindeki Atakum Belediyesi Hizmet Binası altındaki Paylaşım Merkezi’ne (PAYMER) ulaştırarak iyiliği büyütebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için 444 40 55 veya 0501 700 40 55 numaralı telefondan ekiplerimize ulaşabilirsiniz. Bu acı depremde kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa; bu kritik saatlerde, enkaz altındaki yurttaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını diliyorum” diye konuştu.

OMÜ Arama Kurtarma Takımı Osmaniye’de Görevlendirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, meydana gelebilecek her türlü afetin, arama kurtarma çalışmalarında yer almak üzere öğrenci, personel ve gönüllülerin katılımıyla kurulan OMÜ Arama Kurtarma Takımı üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmenin ardından OMÜ Arama Kurtarma Takımı’nın Osmaniye deprem bölgesinde görevlendirilmesine karar verildi. Takım hazırlıklarını tamamladıktan sonra yola çıktı.

OMÜ Arama Kurtarma Takımı Merkezinde gerçekleşen görüşmeye; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı ile takım üyeleri katıldı.

Görüşmede Rektör Ünal, daha önce Samsun AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde takım üyelerinin olası afet durumlarında hayat kurtaracak bilgi ve yöntemi uygulamalı olarak öğrenerek deneyim kazandıklarına dikkat çekti.

“Vatandaşlarımızın yanındayız”

Afetin öncesinde ve sonrasında uygulanması gereken korunma yöntemlerini takım üyelerinin öğrendiğini belirten Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Rektör Ünal, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Yapılacak arama kurtarma faaliyetleri ve yardımlarda devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. OMÜ Arama Kurtarma Takımı’nı Osmaniye deprem bölgesinde görevlendirdik. Hazırlıkların ardından yola çıktılar. Kendilerine arama kurtarma çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Canik Belediyesi Depremzedeler İçin Harekete Geçti

Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, depremzede vatandaşlar için yola çıktı.
Canik Belediyesi Arama Kurtarma (CAK) ekipleri merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerden hissedilen 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlar için harekete geçti. Yaşanan depremin ardından hemen hazırlıklarını tamamlayan CAK ekipleri, arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katılmak üzere bölgeye doğru yola çıktı. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, depremin ardından CAK ekiplerinin hemen deprem bölgesine doğru yola çıktığını, ilçede depremzede vatandaşlar için yardım çalışmalarının büyük bir hassasiyetle sürdürüldüğünü söyledi.

Canik’ten Deprem Bölgesine Destek
Canik Belediyesi Arama Kurtarma (CAK) ekiplerinin deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları gerçekleştireceğini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Depremin ülkemizde yaşandığı haberinin ardından hemen harekete geçtik. CAK ekiplerimiz kısa bir sürede hazırlıklarını tamamlayıp deprem bölgesine doğru yola çıktı. Arama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştirecek olan ekibimiz destek malzemelerini de bölgeye ulaştıracak. Valiliğimiz ve AFAD ile koordinasyon halinde depremzede vatandaşlarımız için çalışmalarımızı büyük bir hassasiyetle yürütüyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Cenab-ı Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin. El ele yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.

Tekkeköy’den afet bölgelerine yardım köprüsü

Tekkeköy Belediyesi afet yaşanan bölgelere yardım ulaştırmak üzere harekete geçti.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın talimatıyla afet bölgesindeki insanlara ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında kullanılmamış mont, kazak, çorap, ayakkabı, bot, bere, eldiven, atkı gibi kışlık kıyafetler; gıda kolisi, çocuk bezi, çocuk maması gibi ihtiyaç duyulan malzemeler afet bölgelerine gönderilecek.

Kullanılmamış kıyafetler ve gıda ulaştırılacak

Başkan Togar konuyla ilgili, “Afet bölgesindeki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına destek vermek için belediyemiz zabıta karakollarına ve çözüm merkezimize yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz. Ayrıca yardımlarını kendi imkanlarıyla belediyemize ulaştıramayan vatandaşlarımız Whatsapp ihbar hattımız üzerinden iletişime geçmeleri durumunda belediye ekiplerimiz bulundukları konumdan yardımlarını teslim alacaklardır” dedi.

Nakdi yardımlar AFAD’a yapılacak

Togar, nakdi yardım yapmak isteyenlerin ise “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS (20 TL) gönderebileceği gibi AFAD banka hesap numaraları üzerinden de bağış yapabileceğini belirtti.

Kan bağışları da kabul ediliyor

İlçede deprem bölgelerine sevk edilmek üzere kan bağışı kampanyası da başlatıldı. Kızılay Kan Bağış aracı ilçe meydanında kan bağışlarını kabul ederken, deprem bölgesindeki yaraların bir an önce sarılabilmesi için herkesin duyarlı olması rica edildi.

Havza’dan ilk yardım tırı dualar ile yolcu edildi

Havza’da depremden etkilenen vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemelerini taşıyan tır dualar eşliğine deprem bölgesine yolcu edildi.

Samsun Valiliği ve Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacı Havza Kaymakamlığı ve Havza Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasında depremzedelere ulaştırılmak üzere gün boyun gelen yardım malzemeleri Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesine gönderildi.

Yardım kampanyasının ardından yapılan çağrı ile birlikte vatandaşlar imkanları dahilinde kullanılmamış çocuk maması, katalitik soba, çocuk bezi, elektrikli ısıtıcılar, battaniye, yastık, yorgan, bot, ambalaj süt, kutu konserve gibi yardım malzemelerini Havza Belediye Kültür Merkezi’ne getirdi.

Getirilen malzemeler Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi, Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü, Havza İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, Ak Parti Havza İlçe Yönetimi, Ak Parti Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri, Havza Ülkü Ocakları Başkanlığı üyeleri, STK temsilcileri ve gönüllülerce kolilenerek tıra yüklendi.

Temel gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri ile doldurulan tır dualar ile yolcu edildi.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman; “Öncelikle yardım çağrımıza hızlı bir şekilde yanıt veren ve yardım malzemelerini bizlere ulaştıran halkımıza teşekkür ediyorum. Yaşanan felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “Halkımızın duyarlılığı ortada kısa sürede bir yarım tırımızı yola çıkardık. İnşallah yarında ikinci tırımızı yola çıkacak. Tüm halkımıza hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Yardım yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı Havza Belediyesi Kültür Merkezimize bekliyoruz. Rabbim yapılan ve yapılacak yardımları kabül eylesin. Yaşadığımız afette hayatını kaybedenlere Rabbimden rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.”dedi.

Samsunlular yardım için koştu
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte iki noktada ‘Deprem Bölgesi Yardım Kabul Aracı’ konuşlandırıldı. Afet bölgesine gönderilmek üzere insani yardım malzemeleri getiren vatandaşlar yardım için adeta birbirleriyle yarıştı. Yapılan çalışmalarla ilgili ekiplerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok büyük bir afet yaşıyoruz. Gün dayanışma günü” dedi.

Kahramanmaraş’ta ard arda meydana gelen iki büyük deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentte ilgili tüm kurumlar harekete geçti. Kamu kurumlarının yardımlarının yanı sıra Samsunlular da afet bölgesine destek olmak için yardıma koştu. AFAD koordinesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı ve İtfaiye Yerleşkesi’nde iki adet ‘Deprem bölgesi yardım kabul aracı’ konuşlandırıldı. Vatandaşlar battaniye, ayakkabı, kıyafet gibi insani yardım malzemelerini afet bölgesine göndermek için ‘Deprem Bölgesi Yardım Kabul Araçlarına’ getirdi. Ekipler tarafından yapılan yardımlar kayıt altına alınırken Samsunlular afet bölgesine destek olmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

‘4 YAŞINDAKİ SİRAÇ KIYAFETLERİNİ GETİRDİ’

4 yaşındaki Siraç Şahinbaş, annesi ve babası ile birlikte depremzedelere yardım etmek için kendi kıyafetlerini getirdi. Baba Ali Şahinbaş, “Depremde zarar gören arkadaşlarına, pantolon, mont ve ayakkabıları gönderdi. Çok kötü bir durum. Allah kimsenin başına vermesin. Biz burada üşüyoruz orada insanlar ne yapıyor düşünmek istemiyorum. Çok üzücü bir durum” dedi.

‘ZOR DURUMDA OLAN AFETZEDELERE DESTEK OLMAK İSTEDİM’

Afet bölgesinden görüntüleri izlediğinde çok üzüldüğünü söyleyen Merve Güleç Yüzdemir, “Çok üzgünüz elimizden destek vermekten başka bir şey gelmiyor. Allah yardımcıları olsun. Elimizden geldiğince afet bölgesinde zor durumda olan vatandaşlara yardım etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ’

Cumhuriyet Meydanı’na gelerek çalışmalarla ilgili ekiplerden bilgi alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok büyük bir afet yaşıyoruz. Vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Gün dayanışma günü” diye konuştu.

Çarşamba’dan deprem bölgesine yardım eli
Çarşamba Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası yardım kampanyası başlattı. Çarşamba Belediyesinin 50 personeli, iş makinaları ve yardım tırları deprem bölgesine ulaştı. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yaralarımızı birlikte saracağız” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası Çarşamba Belediyesi ilçe genelinde sivil toplum kuruluşları ve odalarla koordineli bir şekilde yardım kampanyası başlattı. Çarşamba Belediyesi personelleri, iş makinaları ve yardım tırları deprem bölgesine ulaştı. Şu ana kadar Çarşamba’dan Elbistan’a 9 tır yardım gönderildi. Diğer yardım tırları ve iş makinaları da bölgeye gönderilmeye devam ediyor.

Çarşamba’dan yardım ekipleri bölgeye ulaştı
Bugünleri hep birlikte atlatacağız diyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok ilimizde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gözümüz, kulağımız afet bölgesinden gelecek haberlerde. Umutlu bekleyişimiz sürüyor, dualarımız vatandaşlarımızla. Afet bölgesine göndermek için başlattığımız kampanyamız dahilinde yardım tırlarımız, iş makinalarımız ve 50 kişilik personel ekibimiz deprem bölgesindeler. Belediyemizin koordinesi ile şu ana kadar Elbistan’a 9 tır yardım gönderdik. 1 tır Çarşamba Off-Road Kulübü, 2 tır Çarşamba Genç İş Adamları Derneği, 4 tır Çarşambalı hemşehrilerimizin birlikte oluşturduğu battaniye, temizlik malzemeleri ve gıda paketlerinin yanı sıra 1 tır odun ve 1 tır fındık kabuğunu bölgeye göndermiş bulunuyoruz. Bir yandan da hala Çarşamba’mızda da yarım tırlarımız ve iş makinalarımız hazırlanmaya devam ediyor. Tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kadar kısa bir sürede herkes gönlünden kopunu bizlere getirdiler, sağ olsunlar” dedi.

Yardımlar, belediyenin Beyaz Masa Birimine
Başkan Doğan, “Depremden etkilenen kardeşlerimiz için kullanılmamış battaniye, kaban, çocuk montu, çocuk bezi ve kuru baklagil desteği sağlıyoruz. İlçemizdeki odalar ve tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte yardımlarımızı bölgeye ulaştırmayı hedefliyoruz. Deprem bölgesine yardım yapmak isteyen hemşehrilerimiz de gerekli malzemeleri; 7/24 açık olan belediyemiz Beyaz Masa Birimine, Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar ulaştırabilirler. Bugünleri birlikte aşacağız, yaralarımızı birlikte saracağız” diye konuştu.

Başkan Doğan’dan kan bağışı çağrısı
Afet bölgesine gönderilmek üzere kan bağışı çağrısında bulunan Başkan Halit Doğan, “Kızılay aracımız da ilçemizde. Ülkemizin birçok şehrinde hissedilen depremde, yaralanan vatandaşlarımızın kan ihtiyacına destek olmak için; hemşehrilerimizi 7 Şubat Salı gününden 11 Şubat Cumartesi gününe kadar her gün Zübeyde Hanım Meydanımızda bulunacak Kızılay Kan Bağış Noktasında kan bağışı yapmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber