Samsun Tabip Odası: Sözün bittiği yerdeyiz

Samsun Tabip Odası: Sözün bittiği yerdeyiz
03.07.2019
A+
A-

Sözün bittiği yerdeyiz. Söylenebilecek her şeyi bugüne kadar söyledik. Eylemler yaptık. Şehitler verdik. Ama bir türlü sesimizi duyuramadık. Çığlıklarımıza kulaklarını tıkamış bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız.  

Mardin Devlet Hastanesinde görevli doktor çift Ayşe ile Davut Sakız, rapor vermedikleri 2 kişi tarafından cadde ortasında saldırıya uğradı.

 Samsun Tabip Odası Mardin’de yaşanan doktora yapılan saldırıları kınayarak basın açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklama şöyle, “Mardin’de görev yapan Uzm. Dr. Davut Sakız ve eşi Dr. Ayşe sakız bugün iş çıkışında kreşten çocuklarını almaya gittikleri sırada bir hasta ve yakınları tarafından yol ortasında şiddete uğradılar. Başına darbe alan Dr. Davut Sakız yoğun bakıma alındı.

İlk aşamada edindiğimiz bilgiye göre saldırıyı gerçekleştiren şahıs daha önce Dr. Davut Sakız’dan usulsüz ilaç yazmasını istemiş ve isteği yerine getirilmeyince bugün doktor çifti takip ederek darp etmiştir.

Sözün bittiği yerdeyiz. Söylenebilecek her şeyi bugüne kadar söyledik. Eylemler yaptık. Şehitler verdik. Ama bir türlü sesimizi duyuramadık. Çığlıklarımıza kulaklarını tıkamış bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. 

Yetkililerin harekete geçmeleri için daha ne olması gerekiyor, anlayabilmiş değiliz.

Sağlıkta şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Gün geçmiyor ki bir hekim arkadaşımız şiddete uğramasın. Sağlıkta diğer sorunları konuşmaya fırsat tanınmayacak yoğunlukta bir şiddetle karşı karşıyayız. İçinde bulunduğumuz şiddet ortamı artık tahammül sınırını çoktan aşmış durumdadır. Artık ciddi bir güvenlik sorunuyla karşı karşıyayız. Şiddete uğramadan eve dönebildiğimiz günlerde şükreder hale geldik.

Bu durum sürdürülebilir bir durum değildir. Bu şartlar altında kaliteli sağlık hizmetinin verilebilmesi mümkün değildir. 

Çünkü hayatımız tehdit altındadır. 

Çünkü bize şiddet uygulayanlara hala hiçbir caydırıcı ceza verilmemektedir. 

Çünkü artık her gün kendimizi korumak  için ne yapabileceğimizi düşünmek zorundayız.

Artık yeter diyoruz. 

Bir arkadaşımızı daha sağlıkta şiddete kurban vermek istemiyoruz. 

Popülist politikalar uğruna çocuklarımızı yetim/öksüz bırakmak istemiyoruz. 

Biz köle değiliz. 

Devlet dediğimiz kurum kendisi adına hizmet verenler başta olmak üzere tüm vatandaşlarının can güvenliğini, huzurunu sağlamak zorundadır.

Sağlıkta şiddetin sona ermesi için ivedilikle atılması gereken adımları bu vesileyle bir kez daha söylüyoruz:

1- Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkarılmalıdır

2- Sevk zinciri uygulaması yürürlüğe konulmalıdır

3- Hasta muayenesi için uygun ortam ve süre sağlanmalıdır.

4- Hastane idaresince yürütülmesi gereken randevu, bilgilendirme, poliklinik sıra ve düzeni için planlama yapılmalı, bu sorunlarla doktorlar karşı karşıya bırakılmamalıdır.

5- Usulsüz reçete, rapor düzenlemeleri gibi suç teşkil eden istekler için caydırıcı cezalar getirilmeli ve muhatap güvenlik birimleri olmalıdır.

6- Sağlık alanına yönelik kullanılan olumsuz, itibarsızlaştırıcı dil terk edilmelidir.

Meslektaşlarımıza yapılan şiddeti kınıyor, kendilerine acil şifalar diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber