Samsun protokolünden Ramazan Bayramı mesajı

Samsun protokolünden Ramazan Bayramı mesajı
12.05.2021
A+
A-

Ramazan Bayramı nedeniyle Samsun protokolü bir mesaj yayınlayarak, Müslümanların bayramlarını kutladılar.

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif DAĞLI “Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı, toplumun birlik ve beraberliğinin pekiştiği, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayının ardından mübarek bayram günlerine hep birlikte ulaşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı, dua ve ibadetlerimizi kabul etsin.

Millet olarak bir ve beraber olma hissiyatını en üst seviyede hissettiren bayramlar; küskünlüklerin ve kırgınlıkların yerini barışa, sevgiye ve muhabbete bıraktığı, sevinçlerin yaşandığı özel ve güzel günlerimizdendir. Manevi değeri yüksek bu günlerde dost ve kardeşliklerin en üst seviyede yaşanmasını ve bu günlerin dostluklarımızın tazelenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Etkisi devam etmekte olan Koronavirüs salgını sebebiyle maalesef bu özel günlerin güzelliği olan büyüklerimizi, dost ve akrabalarımızı ziyaret edemeyeceğiz. Tam kapanmanın son haftası içerisindeyiz. Salgın yayılım hızında büyük bir düşüş trendi yakalamayı başardık. Tedbirlere azami özen göstererek bu başarının sahibi kıymetli Samsunlulara teşekkür ediyorum. Kurallara titizlikle uymaya devam eder, bayramlaşmalarımızı telefon ile gerçekleştirirsek bayram sonrası bizleri çok daha güzel günlerin beklediğine yürekten inanıyorum.

İmkanlar ve şartlar dahilinde tüm bayramlar da olduğu gibi bu bayramda da millet olarak tarihimizden, kültürümüzden ve medeniyetimizden aldığımız güç ve sorumlulukla sevgi ve muhabbetimizi pekiştireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, değerli Samsunlu hemşehrilerimin, mesai arkadaşlarımın ve tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor; bayramın ülkemize, İslam alemine ve insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, ”Ramazan ayının bereketi, güzellikleri sonrası yine bir bayrama ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bayramlar umuttur, berekettir, özlemdir, bizi biz yapan değerlerimizin kaynağıdır. Bayramlar sevginin, şefkatin, merhametin, vefanın, dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı, küslerin barıştığı, yüzlerdeki tebessüm, kucaklaşma ile yardımlaşma duygusunun öne çıktığı birlik günleridir.
İyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı bu müstesna günlerimizin önemi hiç eksilmeden günümüze kadar gelmiştir. Kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının perçinlendiği bayramlarımız, hepimize ayrı güzellikler yaşatmaktadır. Millet olarak sahip olduğumuz en büyük hasletlerden olan merhamet, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duyguları her zaman canlı tutulmalıdır.
Bu bayram ne yazık ki, dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle ülkemizde de önemli tedbirler alınmış bazı kısıtlamalara gidilmiştir. Ramazan Bayramı’nda hepimizin, değer verdiklerimizin sağlığı, ülkemizin bu salgından kurtulması için bayramı evlerimizde geçiriyoruz.
Evlerimizde bulunmamız bayram heyecanımızı, gönülden gönüle kucaklaşmamızı, yardımlaşma duygumuzu yaşamımızın önünde engel değildir. Kurallara uyarak, tedbirleri yerine getirerek gönülden gönüle köprülerimizi yine kurabilir, bayramın manevi güzelliklerini yaşayabiliriz. Zor günler geçecek yeniden eski günlerimize mutlaka döneceğiz. Bunun için el ele vermemiz gerekmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz, gazilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “On bir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlamaya hazırlanırken bizleri; umutların tazelendiği, sevinçlerin çoğaldığı bir bayrama daha sağlık içinde kavuşturan Rabb’imize sonsuz hamd ediyorum. Ramazan Ayı’nın ardından bayrama ulaşmak Yüce Allah’ın biz müminlere ikram ve ihsanıdır.

Bayramlar; gönüllerin alındığı, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, bizi biz yapan değerlerin daha da belirginleştiği özel günlerdir. Sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bayram günlerinde millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz.

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle bu bayramı evlerimizde geçireceğiz. Gönül isterdi ki geçmiş yıllarda olduğu gibi bu bayramda da aile büyüklerimizle, akrabalarımızla, sevdiklerimizle, komşularımızla bir arada olabilelim. Bayramın ardından salgınla mücadelemizde başarılı sonuçlar alarak bayram sevinci yaşamayı diliyoruz. Bunun için bayram süresince kurallara titizlikle riayet etmeliyiz.

Ramazan Bayramı’na, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve çevresinde son günlerde şiddeti daha da artan İsrail zulmü nedeniyle buruk giriyoruz. Harem-i Şerif’in onurunu korumak için cesur bir direniş sergileyen Filistinli kardeşlerimizin mücadelesinin zaferle sonuçlanmasını, insan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku çiğneyen İsrail barbarlığının bir an önce son bulmasını Yüce Rabb’imden niyaz ediyorum. Türkiye olarak, kutsallarımıza yönelik saldırıların karşısında, huzura kavuşmasını dilediğimiz mazlum halkların yanında olmaya devam edeceğiz.

Sokakların yeniden sevinçle dolacağı, çocukların neşeyle koşturacağı sağlıklı günler dileğiyle tüm hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Bir yaşam kültürü olan; birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde hissedildiği Ramazan ayını geride bıraktık. Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihten gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günlerinden olan Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tutulan oruçlar, açılan eller ve dua eden dillerle Yüce Allah’ın rızasını kazanmaya çalıştığımız günlerin arkasından bayramı yaşamaktayız. Bayram; paylaşmanın, dayanışmanın, hatırlamanın ve gönüllere girmenin eşsiz bir fırsatıdır. Dostluğun, yakınlığın, hal ve hatır sormanın manevi miladıdır. Pandemi gölgesinde geçireceğimiz bayram süresince büyüklerimizi ziyaret edemeyeceğiz. Bu bir ayrılık değil aksine birbirimize olan bağların daha da güçleneceği ertelenmiş kucaklaşmalar ve gecikmiş buluşmaların kardeşliğimiz daha da pekişeceği zamanlara vesile olacaktır” dedi.

“İslam coğrafyasında acı ve umutsuzluğu son bulsun”

Gazze’de Müslüman Filistin halkına karşı uygulanan vahşete de değinen Başkan Demirtaş, İsrail’in bölgede uyguladığı insanlık dışı muamelelerin bir an önce sona erdirmesini dileyerek Bayramın, bilhassa İslam coğrafyasında, acı ve umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeş halkların yaralarına merhem olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Bayramlar toplumsal barış için, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz için mükemmel bir vesile, eşsiz bir fırsattır. Bu vesile ile Filistin’de dökülen kanın ve gözyaşının bir daha yaşanmaması dileği ile Mübarek Ramazan Bayramının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Kıymetli hemşerilerim,Dostluk ve dayanışma ruhuyla bizi manevi olarak bir araya getiren; kalplerimizi sevgi, toplumumuzu da hoşgörü duygularıyla saran Ramazan ayını hep birlikte yaşadık. Maalesef, geçen Ramazan ayında olduğu gibi aile ve dost sofralarında buluşamadık, camilerimizde bir araya gelemedik. Yaşadığımız bu zor süreç, pandemiden önce ne kadar değerli anlar paylaştığımızı bize hatırlattı. İlk defa yaşadığımız tam kapanma döneminde koronavirüs önlemleri kapsamında yine fiziken birbirimizden uzağız; bu bayram da yüreklerimizde sarılmak zorundayız.

Birlikte geçiremediğimiz, sarılamadığımız, doya doya kutlayamadığımız her bayramımızda dayanışmaya ve komşuluk hukukuna olan ihtiyacımızı yeniden hatırlıyoruz. Gelecekte yaşayacağımız güzel günlerin umudunu bir an olsun yitirmeden, koronavirüsle ilgili önlemlerimizi hiç bırakmıyoruz. Biliyoruz ki, aldığımız tedbirlerle kısa sürede bu zor günleri atlatacak, yeniden bayramlarda birlikte olacağız. Kentimizde dayanışmayı ve komşuluk hukukunu büyüttüğümüz nice bayramlarda bir arada olmak dileğiyle, Ramazan Bayramı’nın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.

Diğer yandan, Ramazan Bayramı’na ulaşmadan hemen önce Gazze’de yaşananları büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yaşananları kınıyorum. Bir an önce bölgeye huzur ve barışın hakim olmasını, bu şiddetin son bulmasını temenni ediyorum.”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Sabır, ibadet, rahmet ve bereket ayı olarak kabul ettiğimiz, toplumsal dayanışma ruhunun en güçlü biçimde hayat bulduğu bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, bayrama kavuşuyoruz.

Maalesef bu bayram, tıpkı geçtiğimiz bayramda olduğu gibi sevdiklerimizden uzakta olacak, ne yazık ki birbirimizle kucaklaşamayacağız.

Fakat yakın bir gelecekte kavuşacağımız sağlıklı ve güzel günlerin umudu, bizlere bu duruma katlanma gücü veriyor.

Kardeşlik duygularımızın, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, paylaşma ve dayanışma ruhunun pekiştiği bu değerli günlerde en büyük arzumuz, tüm insanlığın aynı duyguları yaşayabilmesidir. 

Bu Ramazan Bayramı’yla birlikte, ayrımcılığın son bulduğu, herkesin sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularıyla birbirine sarıldığı, sevincine, hüznüne ortak olabildiği günlerin de geleceğine inanıyor; milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakıyoruz. Allah’a sonsuz şükürler olsun ki bir Ramazan Bayramı’na daha bizleri kavuşturdu. Kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberliği çok güçlü olan bir millet olarak her zaman sevgiyle karşıladığımız Ramazan Bayramı sevincini gönül isterdi ki geçmiş yıllarda olduğu gibi bir araya gelip muhabbetle kucaklaşarak yaşayalım. Ancak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüs nedeniyle bayramı farklı duygular içerisinde yaşayacağız. Aramızda mesafeler olacak fakat muhabbetimiz, bayramlaşmamız gönülden gönüle devam edecek. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntılı süreci birlikte aşıp, sağlıklı günlere kavuşacağız.

Her zaman olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da milletimizle dayanışma içerisinde olmaya çalıştık. Ayrım yapmaksızın ulaşabildiğimiz herkese yardım eli uzatmanın çabası içinde olduk. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için mesai harcadık.
Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, pandemi sürecinin başından itibaren milletimizin refahı ve sağlığı için yoğun bir çaba ortaya koydu. Pek çok ülke sağlık konusunda vatandaşlarına tam anlamıyla hizmet veremez konuma gelirken Türkiye, zorlu pandemi şartlarına rağmen ekonomik desteklerin yanı sıra yeni hastaneler hizmete açarak her bir vatandaşımız için seferber oldu. Tüm bunların yanında aşılamada da ülkemiz en çok aşılama yapılan 10 ülke arasında 24,9 milyon aşı ile 7. sırada yer alıyor. Yerli aşı üretimi konusunda da çalışmalar devam ediyor. Tam kapanma sürecinde ve alınan tedbirlerle hem Samsun hem de ülkemiz genelinde vaka oranlarının hayli düştüğünü görüyoruz. Hepimizin sağlığı için aynı hassasiyetle tedbirlere ve kurallara uymaya devam edelim. Sağlıklı, güzel günlere hep birlikte ulaşalım. Unutmayalım; hep birlikte başaracağız.

Türkiye, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Savunma sanayii, Milli Teknoloji Hamlesi, sağlık, spor, tarım, ulaşım, eğitim, enerji gibi daha pek çok alanda yapılan atılımlarla büyük ve güçlü Türkiye hedefine kararlılıkla yürüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize devasa eserler kazandırmak için çalışacağız. Diğer yandan da terör örgütlerini yok etmek için mücadelemiz devam ediyor. Hem sınırlarımız içerisinde hem de sınır ötesi harekatlarımızda terör örgütlerine ağır darbe vuruldu.

Tabi Ramazan Bayramına buruk girmemizin nedenlerinden biri de ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve müslümanların İsrail tarafından maruz kaldığı saldırılar. Sn. Cumhurbaşkanımız, BM Genel Kurulu başta olmak üzere yaptığı konuşmalarda Filistin halkının uğradığı haksızlığı ve zulmün son bulması için diğer ülkelere çağrı yaptı. Ne gariptir ki dünya bu zülme sessiz kalıyor. Ancak biz Türkiye olarak kardeşlerimizin yanındayız.

Bu düşüncelerle hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, gönüllere ve hanelere saadet, tüm insanlığa huzur getirmesini diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber