Samsun protokolünden kandil mesajları

Samsun protokolünden kandil mesajları
27.02.2022
A+
A-

Üç ayların müjdeleyicisi olan Regaip Kandiliniz kutlu olsun. Samsun protokolü de bu özel gün için kutlama mesajları yayımladı.

Üç ayların müjdecisi olan RegaibKandili’nin de hayatımızda çok özel bir yeri var. Aynı zamanda On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın gelişini de müjdeleyen Regaib Kandili, bütün İslâm dünyası için bir ibadet, dua ve istiğfar ederek maneviyat duygularımızın güçlendiği mukaddes bir gecedir. Regaib kandili bizlere nefsimizin sonu gelmez heveslerinden uzaklaşma, bir bilinç tazeleme imkânı sağlamaktadır.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen, insanlığın rehberi Peygamber Efendimizin, ‘Hüzün Yılı’nın ardından semaya yükselişini ifade eden Miraç Gecesi’ne bir kez daha erişmenin heyecanını yaşıyoruz. Yüce Rabbimizin sonsuz kudret ve inayetinin bir işareti olan ve sayısız hikmeti içinde barındıran miraç yolculuğu, yaşanan sıkıntılı günlerin ardından gönüllere teselli olarak gerçekleşmiştir.

Mübarek Miraç Gecesi; insanı ve insanlığı yüce değerlerle buluşturmanın bir vesilesi, tüm zorlukların imanla, sabırla, sebatla aşılacağını gösteren kutlu bir zaman, hepimiz için ilahi bir mesajdır. Manevi duygularımızın doruğa ulaştığı bu mukaddes gecede milletimizin, İslam âleminin ve insanlığın huzurunu, selametini ve esenliğini diliyor, birbirimize ve değerlerimize sıkıca kenetlenmemize vesile olmasını niyaz ediyorum.

Miracın makamı ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve medeniyetimizin hafızası olan Kudüs’ün onurunu korumak, bu kadim mirasa sahip çıkmak en önemli vazifelerimiz arasında yer almaktadır. Türkiye olarak, gönlümüzde müstesna bir yere sahip olan Mescid-i Aksa’nın harim-i ismetini ihlal eden her türlü girişimin ve işgalcilerin karşısında dün olduğu gibi bugün de yarın da duracağımızı en güçlü şekilde ifade ediyoruz.

Bu müstesna gecede; vatanımız, ezanımız, ay yıldızlı şanlı bayrağımız ve mukaddesatımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize dualarımızı iletiyoruz.

Miraç Gecesi’nin kalplerimize inşirah, hayatımıza huzur getirmesini diliyor, aziz milletimizin ve İslam âleminin mübarek gecesini tebrik ediyorum.”

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Kutsal günlerimiz; birlik, beraberliğimiz yanı sıra sevgi ve hoşgörümüzün de artmasına vesile olmakta” dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında kutsal günlerin toplumumuzda dayanışma ve birliği pekiştiren müstesna günlerden biri olduğunu söyledi.

Tüm İslam âleminin ve Kavaklı hemşerilerinin Miraç kandilini kutladığını ifade eden Başkan Sarıcaoğlu, toplum olarak Allah’a yükseliş anlamına gelen Miraç Gecesi’ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Peygamber Efendimizin Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kutladığımız Miraç, insanlık âlemi için birçok mesaj ve mucizelerle doludur. Böylesine önemli günler yüce yaradana yaklaşma ve manevi kirlerden arınma, kötü duyguları kalplerimizden atma ve daha çok birbirimize kenetlenme içinde birer fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin ve İslam âleminin mübarek Miraç Kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, ”Miraç, sevgili peygamberimizin (SAV), Cenab-ı Hakk’ın daveti üzerine Cebrail’in (A.S) rehberliğinde Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükselişidir. Bu pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur.
Miraç, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) şahsında, insanlığa açılan sınırsız bir yükseliş ufku, varlığın özüne yolculuktur. Miraç hadisesi bu anlamlarıyla hayata ışık tutmakta, dünya ve ahiret saadeti ekseninde sonsuz fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatları biz müslümanlar olarak iyi değerlendirmeliyiz. Hepimizin tövbe, dua ve şükür imkanı bulacağı bu özel gece, muhabbetin, kaynaşmanın kötülüklerden arınmanın, ihlas ile dosdoğru bir şekilde yaşamaya gayret göstermenin fırsat olduğu andır. Bu vesileyle bu mübarek gün ve gecelerin ülkemizde ve dünyada insanlığın yaşadığı sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını temenni ediyor, hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber