Samsun protokolünden Kadir Gecesi mesajı

Samsun protokolünden Kadir Gecesi mesajı
04.04.2024
A+
A-

Başta milletvekili ve belediye başkanları Kadir Gecesi nedeniyle Samsun protokolü mesaj yayınladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Mübarek Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketi üzerimize olsun. Bu özel gece, bin aydan daha hayırlı olarak bildirilmiş ve toplumumuzda birlik, beraberlik duygularını güçlendirme ile kardeşlik bağlarımızı pekiştirme fırsatı sunmaktadır. Gönüllerimizi bir araya getiren bu müstesna zaman diliminde, dualarımızın en samimisini ederken, dünyanın dört bir yanında zulüm gören ve adalet arayışı içinde olan kardeşlerimizi unutmamak, bizler için bir vazifedir.

Özellikle Gazze’de uzun süredir devam eden ve insanlık onurunu zedeleyen şiddet sarmalı, her birimizin yüreğinde derin yaralar açmıştır. Masum insanların, özellikle kadınların ve çocukların katledilmesi, yaşadıkları acılar ve maruz kaldıkları zulüm, bizleri derinden üzmekte ve endişelendirmektedir. Bu kutsal gecede, Gazze’de ve dünyanın diğer ülkelerinde yaşanan insanlık dışı hareketin son bulmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Bizler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, her zaman mazlumların yanında yer almayı, zalimlere karşı durmayı ve adaletin sağlanması yolunda çaba göstermeyi önemsiyoruz. Uluslararası toplum ve insanlık ailesinin tüm fertlerinin, Gazze’deki soykırımı ve insanlık dışı durumları sona erdirmek için bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Adaletin sağlanması, barışın tesis edilmesi ve insan onurunun korunması adına atılacak adımlar, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu vesileyle, Kadir Gecesi’nin, Gazze başta olmak üzere tüm dünyada barış ve huzurun sağlanmasına vesile olmasını temenni ederim. Dualarımız, sadece kendi bireysel taleplerimiz için değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında adalet, barış ve huzur arayışı içinde olan herkes için olsun.

Yüce Allah’tan, bu mübarek gecede edilecek duaların kabul olmasını, ülkemizin ve tüm dünyanın barış, huzur ve adalet içinde yaşamasını niyaz ediyorum. Hep birlikte daha güzel yarınlara ulaşma umuduyla, Kadir Geceniz mübarek olsun.”

MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, “Bin aydan daha hayırlı bir gecenin rahmet ve bereketiyle müşerref oluyor, bu müstesna ve mübarek gecenin nice manevi güzellik ve görkemiyle umutlanıyor, heyecanlanıyor, hevesleniyor, elbette aradığımız huzurun sesini duyuyoruz. Hamd olsun Kadir Gecemizi idrak ediyoruz.

Öyle bir aydayız ki, adı Ramazan. Öyle bir gündeyiz ki, adı Cuma. Öyle bir gecedeyiz ki, adı Kadir. Üç kutlu anın, manevi hayatımızın üç muazzez döneminin tertemiz vicdanlarda yoğrularak affı, bağışlamayı ve nice mükafatı müjdelemesi Türk-İslam aleminin en büyük nimetlerindendir.

Kadir Gecesi’nin feyziyle birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini, kalplerimizin sevgi ve muhabbetle dolmasını, insanlığın barış ve huzura kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu vesileyle; aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin idrak ettiğimiz mübarek Kadir Gecesi’ni kutluyor en iyi dileklerimi sunuyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda Kadir Gecesi’nin kardeşlik, dayanışma ve birliktelik duygularının güçlenmesine vesile olduğunu ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Mübarek Ramazan-ı Şerif’in sonuna yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne yeniden kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Ramazan ayının manevi ikliminden geçerek büyük bir heyecanla kavuştuğumuz Kadir Gecesi, Yüce Mevla’nın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı, af ve mağfiret gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, duaların ve tövbelerin kabul olduğu bu gece, birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için bir fırsattır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.