Samsun protokolünden Berat Kandili mesajları

Samsun protokolünden Berat Kandili mesajları
17.03.2022
A+
A-

Berat Kandili 2022 yılında 17 Mart tarihinde idrak ediliyor. Müslümanların heyecanla beklediği bu kandil perşembe gününe denk geldi. Birlik ve beraberliğin arttığı kandil günlerinde bolca ibadet ediliyor. Berat gecesinde yapılan ibadetlerin faziletinin çok büyük olduğuna inanılıyor. Şabanın on beşinci gecesinde Müslümanların Allah’ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denmiştir.

Samsun protokolü Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Af, merhamet ve mağfiret vesilesi, sabır ayı Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi mübarek Berat Gecesi’ne bir kez daha erişmenin gönül huzurunu ve manevi hazzını yaşıyoruz.

Bu müstesna gecelerin toplum hayatımızda önemi ve kıymeti kuşkusuz çok büyüktür. İnsanları birbirine yaklaştıran, iyilikte ve güzellikte buluşturan, paylaşmayı ve dayanışmayı yeniden hatırlatan mübarek gün ve gecelerin hikmetinden millet olarak istifade edebilmemizi niyaz ediyorum.

Arınma ve kurtuluş gecesi olan Berat Gecesi; nefislerin terbiyesi ve ahlakın güzelleşmesi bakımından insanlığın önüne sunulmuş bir fırsattır. Bu gece dualarımız; milletimizin huzuru, mazlum ve mağdur halkların güvenliği, insanlığın selameti içindir.

İnancımızın, medeniyetimizin ve geleneklerimizin çeşitli vesilelerle bize öğrettiği şekilde, hayatın her anında dayanışma duygumuzu ve yardımlaşma iştiyakımızı zirvede tutmalı, ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini kazanmaya ve dualarını almaya talip olmalıyız.

Aziz milletimiz başta olmak üzere tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyor, affımızı ve kurtuluşumuzu umduğumuz bu mübarek gece vesilesiyle, dünyanın farklı yerlerinde akan gözyaşlarının bir an önce dinmesini, huzurun, refahın, barışın hâkim olmasını diliyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat gecesini, Cenab-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle hep birlikte idrak ediyoruz.

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; Hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırmaktadır.

Yüce Allah’ın Kur-an’ı Kerim’de kendisinden ümit kesmememizi isteyen ve bizleri affedeceğini müjdeleyen mesajını iyi anlamalıyız. Bu gece münasebetiyle, içimizdeki manevi duyguların sesine kulak vererek günahlarımıza tövbe etmeli, tüm Müslümanlar ve insanlık için Allah’a dua ve niyazda bulunmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum. Mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan kurtulmasını diliyorum. Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber