Samsun protokolünden Bayram mesajları

Samsun protokolünden Bayram mesajları
19.04.2023
A+
A-

Başkan Sandıkçı’dan Ramazan Bayramı Mesajı

 

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Bayramlar bir sonraki gelişini heyecanla beklediğimiz, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı müstesna günlerdir”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda Ramazan Bayramı’nın kardeşlik bağlarını daha da pekiştirdiğini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, Ramazan ayının bıraktığı güzel alışkanlıkların devam ettirilmesi gerektiğine işaret etti.  Başkan İbrahim Sandıkçı, “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan bir mübarek Ramazan-ı Şerif’i daha uğurlamış olmanın hüznünü, gönüllerimizin sevgiyle ve muhabbetle dolduğu, kardeşlik bağlarımızın daha da kuvvetlendiği bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bayramlar bir sonraki gelişini heyecanla beklediğimiz, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı müstesna günlerdir.  Manevi ikliminde buluştuğumuz Ramazan ayı boyunca güzel alışkanlıklar, hoşgörü başta olmak üzere bizleri iyiliğe ve doğruluğa yönelten duygularla heybemizi doldurduk. Bu birikimlerimizi hayatımız boyunca muhafaza etmeli ve Ramazan’ın bizlere miras bıraktığı bu değerleri nesillerden nesillere aktarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberliğimizin daha da artmasına vesile olması dileğiyle milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, anlam ve önemine uygun olarak idrak edeceğimiz nice bayramlara hep birlikte sağlıklı bir şekilde kavuşmayı Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

 

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutlayan Başkan Togar “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş vesilesi olan Ramazan ayına veda etmenin hüznünün yanında bayrama kavuşmanın mutluluğunu içinde tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, bayramın tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Bayramın değerleri yaşatılmalı

Bayramların toplumsal hayatta büyük bir öneme sahip olduğunu ve değerinin yaşatılması gerektiğini belirten Togar, “Bayramları maneviyat yüklü mübarek günlerdir. Mübarek bayram günleri kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hakim olduğu bir iklimi yaşamak ve kalıcı kılmak için büyük bir vesiledir. Özellikle bayram günlerinde kazanılan alışkanlıklarla tüm yaşamımızda iyiye ve güzele yönelmeli, gelecek kuşaklara örf ve adetlerimizi aktarmalıyız. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını hâkim kıldığımız sürece, daha güzel günlere ulaşacağımıza şüphe yoktur” diye konuştu.

Bayramlaşma programına davet

Tekkeköy’de her yıl olduğu gibi bu yılda açık alanda ilçe meydanında bayramlaşma programı yapılacağını söyleyen Başkan Togar, “Göreve geldiğimiz ilk günlerde başlattığımız ilçe meydanında açık alandaki bayramlaşmalarımız artık gelenekselleşti. Bu yıl bayramlaşma programımız bayramın birinci günü saat 13.30’da Tekkeköy Meydanında yapılacak. Birlikte bayramlaşmaya ve kucaklaşmaya yediden yetmişe tüm halkımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN DOĞAN, TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan mesajında, “Bayram mutluluk, bayram birlik olmak demektir. On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i uğurluyoruz. Bayramlar, bizleri birbirimize yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, birliğimizi pekiştiren özel günlerdir. Dayanışmanın ve yardımlaşmanın en yüksek seviyelere çıktığı bu mübarek günlerde, Rabbim hoşgörü ve kardeşlik içerisinde bayramımızı idrak etmeyi nasip etsin. 

Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi ile sevdiklerini kaybeden, evleri yıkılan, hayatları değişen kardeşlerimiz, abilerimiz, ablalarımız, büyüklerimiz ile birlikte Ramazan Bayramı’na yakışır bir şekilde birbirimize tutunacak, beraberce yaralarımızı saracağız. Hepimiz için buruk geçecek bu bayramda, el ele vereceğiz. 

Ramazan Bayramı’nın manevi ruhuna uygun bir şekilde, tüm insanımızı kucaklayarak, ülkecek iyileşeceğimiz, yaralarımızı saracağımız bir bayram geçirmemizi temenni ediyor; Yüce Allah’tan, bu mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için daha güzel yarınlara vesile olmasını, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin ve milletimizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Yüce Allah’tan bizleri, ailemizle sevdiklerimizle birlikte nice Ramazanlara kavuşturmasını diliyorum. Başta Çarşambalı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin sağlıklı, huzurlu, mutlu bir bayram geçirmesini temenni ederim. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Hayırlı bayramlar” ifadelerine yer verdi.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR’İN
RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Ramazan ayının hepimizde güçlendirdiği manevi anlayış sayesinde; ihtiyaç sahiplerinin yanında olmanın sevincini, iftar sofralarını paylaşmanın mutluluğunu; bizi birbirimize yakınlaştıran sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi bağların önemini daha güçlü duygularla yaşadık.

Mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak birlik beraberlik ve kardeşliğimizin daha da güçlendiği, küslerin barıştığı, umutların tazelendiği bir Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinci içerisindeyiz

Ancak bu Ramazan Bayramı’nı ülkemizi derinden etkileyen ‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılan deprem felaketi nedeniyle içimiz buruk bir şekilde idrak ediyoruz. Bu vesileyle tekrar depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin Ramazan Bayramı mesajı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli hemşerilerim, 

Paylaşmanın ve dayanışmanın sıcacık duygularını bizlere yaşatan Ramazan ayını bir kez daha hep birlikte geride bıraktık. 

Ramazan Bayramı’na kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyken, Şubat ayında meydana gelen büyük depremlerde kaybettiğimiz canlarımızın acısını yüreklerimizde taşıyoruz. Böyle bir acıdan sonra, birbirimize daha sıkı sarılmamız gereken bu bayramda özellikle deprem bölgesinden Atakum’a gelen depremzede ailelerimizin acılarına olduğu gibi bayramlarına da ortak olmalıyız. Tüm bu zor süreçte kentimizin gösterdiği örnek dayanışmayı bayramda da göstermeli, birlik ve beraberlik duygularımızı yükseltmeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramımızın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber