Samsun protokolünden Anneler Günü mesajı

Samsun protokolünden Anneler Günü mesajı
10.05.2020
A+
A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Sevgi, şefkat ve fedakârlık duygularını temsil eden en değerli varlıklarımız olan annelerimiz bizleri büyütüp hayata hazırlarken, merhamet ve adalet gibi değerlerimizi de büyütendir. Dünyaya geldiğimiz gün sıkıca tuttuğu elimizi bir daha hiç bırakmayan, elini evlatlarının üzerinden çekmeyen annelerimiz bizlere vazgeçmemeyi, ihtiyacı olana el uzatmayı, paylaşmayı öğretendir.

İnanç ve kültürümüzde annelik kutsal bir vazife ve yüce bir mertebedir. Varlıklarıyla tamamlandığımız, mücadeleleriyle güç bulduğumuz annelerimize sevgi ve saygımızı tek bir güne sığdırmak mümkün değildir. Hayatımız boyunca en yakınımızda ve yanı başımızda olan annelerimize yaşamlarının her döneminde hürmet ve ihtimam göstermek evlatlar olarak hepimizin vazifesidir.

Son 17 yılda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti hükumetlerimizin gayretli çabaları sonunda bugün kadınlarımız annelikle sosyal hayat arasında bir tercih yapmak durumunda kalmaksızın iş dünyasında, akademide, siyasette, ekonomide, bürokraside, hayatın her alanında büyük başarılara imza atmakta, değiştirici ve dönüştürücü gücüyle ülkemizin hedeflerine katkı sağlamaktadır.

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir süredir uzak kaldığımız annelerimize ve aile büyüklerimize kavuşmayı, en yakın zamanda sağlıklı günlerde yeniden bir araya gelmeyi bekliyoruz. Bu sürenin kısalması, ülkemizin normalleşme takvimini kademeli olarak başlattığı bu günlerde rehavete kapılmadan tüm kurallara harfiyen uymamıza, tedbiri son ana kadar elden bırakmamamıza bağlıdır. Bu süreçte salgın hastalık nedeniyle ailelerinden, çocuklarından ayrı kalan başta kadın çalışanlar olmak üzere özveriyle görevlerini icra eden tüm kamu görevlilerine milletçe teşekkür ediyoruz.

Evlatlarını, hain terör örgütünün elinden kurtarmak için 3 Eylül 2019 tarihinden bu yana tuttukları nöbet ile kararlılığın sembolü haline gelen Diyarbakır Anneleri’nin evlatlarına bir an önce kavuşmasını temenni ediyorum.

Bu vesileyle, sevgilerin en yücesine layık olan, başta şehit ve gazilerimizin anneleri ile engelli anneleri olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü’nü yürekten kutluyor; ahirete irtihal eden annelerimize Yüce Mevla’mdan rahmet, hayatta olanlara sıhhat diliyorum.”

 

 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Bir anneyi anlatmak, onun evladı, ailesi için yaptıklarını dile getirmek, sevgisini, duygularını, fedakarlıklarını kelimelerle ifade etmek mümkün değildir.’ dedi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Anneler Günü
nedeniyle mesaj yayımladı.
Annelerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirten Yılmaz, ”Anne ”diye seslenmenin, sevgisini hissetmenin, o duyguyu yaşamanın tarifinin mümkün olmadığını söyledi.
Fedakarlık, sevgi, sabır ve güzellik gibi bir çok sıfatı barındıran annelerimizin yüreğindeki sevgi, tüm güzellikleri peşinden getirmektedir." diyen Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
Hanım kardeşlerimize gerekli değer verilmeli, yaşamları kolaylaştırılmalı, her türlü imkan sağlanmalıdır. Kadınlarımıza yaşamın her alanında pozitif ayrımcılık sağlanması ise verilen değerin önemli bir göstergesidir. Özellikle kadınların başarılarını gördükçe hepimiz büyük gurur duymaktayız.
Dinimizde de annelerimizin, hanım kardeşlerimizin önemine dikkat çekilmiş, bir çok tavsiyede bulunulmuştur. Annelerimizi çok seviyoruz ve tüm anneler bizim için kıymetlidir. Özellikle şehit annelerimizin yeri ise çok farklıdır. Ebediyete intikal etmiş kendi annem ve tüm annelere Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Bu duygu ve düşünceler doğrultusunda annelerin, anne adaylarının Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, yaşamlarını aileleriyle mutlu, huzur içerisinde geçirmelerini temenni ederim.

 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Annelik, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Hayatımızda yeri doldurulamayacak kadar özel, önemli ve kıymetli olan, elleri öpülesi annelerimizi yılın bir günü değil her zaman hatırlamalı, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermeliyiz” dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “10 Mayıs Anneler Günü” karşılıksız sevginin en güzel örneği annelerimiz, geleceğimize uzanan yolda bizlere rehberlik eden ilk öğretmenlerimiz olduğunu söyledi. Koronavirüs salgını dolayısıyla bu yıl her kutlamanın biraz buruk yaşandığını belirten Başkan Demirtaş “Bu pazar annelerimize sarılamayacağız, belki seslerini sadece telefondan duyacağız. Bir sonraki Anneler Günü’nde onlara daha sıkı sarılacağız. Şimdilik bunu yapmak durumundayız. Anne, bir çocuğu dünyaya getiren, sabır ve sevgiyle adeta ilmek ilmek dokuyarak büyüten, duygu ve düşüncelerini şekillendiren topluma kazandıran en yüce değerdir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi annelerimiz evlatlarının geleceğini, toplumun da temelini inşa eder. Yaşamımızın her döneminde sevgisini ve desteğini yanımızda hissettiğimiz, bizleri bin bir emekle, fedakarlıkla ve sevginin en güzeliyle yetiştiren, her şeyimizi borçlu olduğumuz annelerimizin haklarını ödeyebilmemiz elbette mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Zübeyde Hanım olmak üzere aramızda olmayan tüm annelerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Annelerin ve anne adaylarının, Anneler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi

 

 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ”Mutlu topluma mutlu aileden, mutlu aileye mutlu anneden gidilir” dedi.
Yaşar, hayatımızın mimarı olan annelerimizin anlamlı gününü kutlamak için bir mesaj yayımladı.
Yayımladığı mesajında Yaradandan sonra yüreğini sorgusuz ve hesapsız verebilen tek varlığın annelerimiz olduğunu hatırlatan Yaşar, doğum anından ölüm anına kadar varlığıyla güç bulduğumuz, duasıyla ayakta durduğumuz annelerimizin değerinin paha biçilemez olduğunun da altını çizdi.
Annelerimizin sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluğu olduğunu kaydeden Yaşar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

KENDİNİZİ ÖZLETMEYİN YETER
Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak annelerimiz için en büyük hediyedir. Annelerin istediği tek şey hatırlanmak, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her an yanlarında görmektir. Onlara kendinizi özletmeyin yeter.
Annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta, vatanı için canını feda eden kahraman evlatlarımızın bizlere birer emaneti olan şehit anneleri olmak üzere, gazi anneleri ve tüm annelerin gününü kutlar, hayatın tüm güzelliklerine layık olan annelerimize sağlık ve mutluluklar dilerim.

 

Yaşamın her alanında söz sahibi olan kadınlar, annelik gibi kutsal bir sorumluluğu da üstleniyor. Karşılıksız sevgi ve merhametin sembolü olan annelere çok şey borçluyuz. Dokuz ay boyunca karnında taşıdığı evladına bir ömür boyu fedakarlığı esirgemeyen annelerimiz, ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz nesilleri yetiştiriyor. Toplum olarak içinde bulunduğumuz tüm zorlu süreçler önce anaların yüreğini dağlıyor.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın bize gösterdiği gibi anneler, bir ülkenin ya da dünyanın kaderini değiştirebilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin topyekün bağımsızlık mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı’nda vatanları için evlatlarını hiç düşünmeden cepheye gönderen anaların hakkını ödeyemeyiz. Bebeği sırtında, kağnı arabası ile ülkesinin bağımsızlığı için cephane taşırken şehit olan Şerife Bacı’yı hiçbir zaman unutamayız. Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz aydınlık, çağdaş nesilleri yetiştiren, onlara yurttaşlık bilincini aşılayanlar yine anneler olacaktır.

Toplumsal dayanışmamızın kaynağı, sevgi ve hoşgörüleri ile geleceğimize ışık tutan tüm annelerin, tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyorum.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Anneler günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
CHP İl Başkanı Türkel, mesajında “Tüm dünya anneleri kutsaldır, lakin Anadolunun Anneleri dünyada eşi benzeri görülmemiş İstiklal mücadelesinin Dumlupınar’ın, Sakarya’nın bizatihi kahramanı önderi ve memleketin kurtuluş neferleridir. Anadolu’nun anneleri Meliha Kasım’lardır, Kara Fatma’lardır, Halide Edip’lerdir… Anadolunun anneleri Zübeyde Hanım’lardır” ifadelerini kullandı.
COVID-19 salgın sürecine de değinen Fatih Türkel, “9 Mayıs Anneler Günü vesilesi ile Vatan savunmasında evlatlarını toprağa veren gene de o kocaman yürekleri ile VATAN SAĞOLSUN diyen Şehit analarımızın, COVID-19 ile mücadele kapsamında kocası evladı işsiz kalmışken evde pişirecek aş derdine düşmüş ailesinin çilesini yokluğunu ve yükünü çekerken annelerimizin, Aile içi şiddete maruz kalan kimi zaman horlanan eziyet çeken annelerimizin her gününün kutlu ve mutlu olmasını diliyor, Anneler Gününün analarımızın ağlamayacağı umutlu ve mutlu günlerine vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, Anneler Günü nedeniyle Atakumlu annelerin özel gününü kutladı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle uzun süredir ilk defa dışarıyla çıkan yurttaşlara eşlik eden Başkan Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, annelere karanfil ve maske hediye etti. Başkan Deveci, “Anneler bizim kutsalımız, dolayısıyla bugün de bizim kutsalımız. Her biri ayrı ayrı çok değerli. Tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, Anneler Günü nedeniyle Atakumlu annelerle bir araya gelerek Anneler Günü’nü kutladı. Koronavirüs nedeniyle uzun süre önce sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstü vatandaşlar 11:00-15:00 saatleri arasında kısıtlamanın kaldırılmasıyla adeta Atakum sahiline akın etti. Başkan Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci de, sahilde yürüyüş yaparak pazar gününün tadını çıkaran vatandaşlara eşlik etti. Başkan Deveci, sosyal mesafe kurallarını yeniden hatırlattığı annelere karanfil ve maske hediye etti. Anneler ise Başkan Deveci’nin jesti karşısında mutlu olduklarını ifade ederek teşekkür etti. Atakum Belediyesi ekipleri de, ilçenin birçok noktasında yurttaşlara maske ve karanfil dağıtarak anneler gününü kutladı.

SEVGİ OLMADAN DAYANIŞMA OLMAZ

Güzel bir pazar gününde annelerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Anneler bizim kutsalımız, dolayısıyla bugün de bizim kutsalımız. Her biri ayrı ayrı çok değerli. Bugün bir de 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yaklaşık 2 ay evlerinde kaldıktan sonra ilk defa dışarıya çıktığı güne denk geldi. Hava çok güzel, Atakum sahili de çok güzel. Şimdi bu güzel günün keyfini çıkarıyorlar. Hem yurttaşlarımızın Anneler Günü’nü kutluyoruz hem de hallerini hatırlarını soruyoruz. Atakum Belediyesi olarak, maske ve karanfil dağıtarak günün anlamını yerine getirmeye çalışıyoruz. Ben hep bir kamu görevlisi vasfıyla ‘Benim omzum sizin üzerinizde’ diyorum. Bunun içinde kalp ve sevgi var. Sevgi olmadan dayanışma olmaz. Dayanışmayı taşıyan sevgidir. Atakum Belediyesi’nin ruhunda, çatısında ve hizmet anlayışında bu var zaten. Bunu hissettirmeyi önümüzdeki günlerde başaracağız. Tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber