Samsun protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajları

Samsun protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajları
07.03.2019
A+
A-

8 Mart Dünya Kadınlar günü olması nedeniyle Samsun protokolü mesaj yayınladılar.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz: “Hayatın her alanında vefakarca çalışan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınların, annelerin merhametli, nezaketli, sevgi dolu gönlü dünyayı çok daha kıymetli kılmaktadır. Kadınlar her zaman önemli roller üstlenmiş ve hayatın merkezinde yer almıştır. Aile kurumunun, toplumun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların değeri, emekleri tarif edilemez, hiç bir bedelle ödenemez. Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadın olduğu da hiç bir zaman unutulmamalıdır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, tüm dünya kadınlarının bağımsızlık, eşitlik, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olarak kutlanmakta, mücadeleleri ise her zaman destek bulmaktadır. Günümüzde kadınlarımız, çağın gerekleri ve devletin sağladığı imkan, desteklerle her alanda kendini kanıtlamasını bilmiş, büyük başarılar sağlamıştır. Çalışma, siyaset hayatı gibi bir çok alanda kadınların yer alması için bir çok istisnai uygulamalar hayata geçirilmiş, ayrıcalıklar tanınmıştır. Demokrasinin gelişmesi ve insan haklarına verilen önemin artmasıyla birlikte, kadın hakları mücadelesinde önemli mesafeler alınmış, alınmaya da devam edilmektedir.
Ne yazık ki, kadına yönelik şiddet olayları ise hepimizi derinden yaralamaktadır. Toplum, birey olarak şiddetin her türlüsü ile mücadele etmeli ve hayatımızdan bu anlayışı mutlaka çıkarmalıyız. Kadın haklarının daha da iyileştirilmesi, özellikle kadınların fiziksel şiddetin yanında, psikolojik şiddetten de korunması için her türlü çalışma yapılmakta, gerekli önemler alınmaktadır. Bu konuda toplumsal bir duyarlılık sağlanarak hep birlikte şiddetin her türlüsüyle mücadele etmemiz, toplumsal sorunun önüne geçmemiz gerekmektedir. Yasal olarak ne kadar önlem alınsa da, toplumsal duyarlılık oluşmadığı sürece annelerimizin, kardeşlerimizin, eşlerimizin şiddetten korunması zorlaşacaktır. El ele vererek sıkıntı yaşayan kadınlarımıza hak ettikleri insanca yaşamı sağlamak, onları korumak, en önemli vazifeleri olan annelik görevlerini yerine getirmelerine olanak sağlamalıyız.
Dinimizde de hanımlara gerekli değerin verilmesi net bir şekilde belirtilmekte ve önemli tavsiyelerde bulunulmaktadır. Her bireye olması gerektiği gibi kadınlara sevgiyle yaklaşmalı, hakları gözetilmeli, incitilmemeli her alanda imkanlar ölçüsünde önlerinin açılmasını sağlamalıyız. Özellikle eğitim konusunda kız çocuklarının en iyi eğitimi almalarına dikkat etmeli, gerekli özeni göstermeliyiz. Vatanımızın dimdik ayakta durması için canını veren şehitlerimizin değerli annelerini de unutmuyoruz. Onlar bizim her zaman baş tacımız.
Bu duygu ve düşünceler ışındığın da, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en işten dileklerimizle kutlar, başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımıza aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu başarılarla dolu bir hayat dilerim.”

Samsun CHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Gürgör: ”Dünyada son altı bin yıldır ATAERKİL Düzen görülmektedir. Daha önce tam bir milyon yıl toplulukları kadınlar yönetmiştir.
Büyük Atatürk’ün dediği gibi;
“Bir millet modern olmaya devam edecekse bu kadınlar sayesinde olacaktır.
“Kadınlar! Özgürlüğünüzü ve ruhunuzu baskılardan kurtarın” demiştir
Kadın olmanın,
Kentli olmanın,
Gönüllü kadın olmanın,
Üretken kadın olmanın,
Sadece eleştiren değil,
Eleştirdiğini değiştiren kadın olmanın bilinciyle yolculuğumuza istikrarlı olarak devam etmeliyiz.
“Uçurtmalar rüzgar kuvvetiyle değil rüzgara karşı uçtukları için yükselirler.”
CHP, dün olduğu gibi bugün de yarında kadınların haklı sesini yükseltmeye devam edecek ve Türkiye’de kadınların güvencesi olacak.
Ey çalışkan arkadaş!
Ekonomik tablolardan Türkiye’yi toz pembe gösterenlerin maskelerini birlikte indirelim.
-İş yerlerinde kadınlara yönelik her türlü negatif ayrımcılığa son vermeli, eşit ise eşit ücret ödenmelidir.
-Kadını aşağılayan, 2.sınıf insan konumuna düşüren anlayış yasalarla engellenmeli ve cinsel suçların cezası arttırılmalı.
-Ağır işçilik yaptıkları halde “ev kadını” diye her türlü sosyal güvencenin dışına itilen kadınlar sağlık ve emeklilik güvencesi sistemi kapsamına alınmalı.
Bize Avrupalı kadınlardan çok daha önce büyük Atatürk tarafından verilmiş haklarımızdan bir kısım Türk Kadını feragat etmeye çalışıyor.
Türkiye’nin tüm örgütlü ve örgütsüz kadınları CHP dün olduğu gibi bu günde sesiniz olmaya devam edecektir. CHP’nin bu haklı mücadelesine destek verin ki, 8 Mart’ların gelecekte kadınların bayramı olarak kutluyorum. CHP Türkiye’nin güvencesidir. Türkiye’nin geleceği de Mustafa Kemal’in Kadınlarıdır.”

CHP Samsun milletvekili Neslihan Hancıoğlu: “Kadın; şefkati, azmi, ruhu ve karşılıksız emeğiyle hayata yön verendir. Kadınlar, ulusların en karanlık, en çaresiz anlarında öne atılıp, milletine umut ışığı yakan, o milleti aydınlık yarınlara ulaştıran kahramanlardır. Tıpkı bir asır önce kadınlarımızın, bu milletin kaderinin yeniden yazıldığı milli mücadeleye hayat vermesi gibi…
Türk kadını, böyle bir var oluş mücadelesi sonrasında, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük çabalarıyla birlikte, erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere kavuşabilmişti. Türk kadını, gerek sosyal yaşamda, gerek çalışma yaşamında, gerekse siyasal yaşamda, çağdaş dünyanın öngördüğü bütün olanakları kendisine sağlayan Cumhuriyet’e minnet borçludur.
Ne üzücüdür ki, Cumhuriyet devriminin bütün kazanımları gibi kadınlarımızın kazanımları da özellikle son 16 yıllık dönemde büyük tahribata uğramıştır. İstismar ve şiddet vakalarının çığ gibi büyümesi, kadının ekonomik yaşamdaki varlık ve etkinliğinin günden güne gerilemesi, kadın emeğinin büyük oranda atıl hale getirilmesi bu tahribatın en somut ve en can yakıcı göstergeleridir.
Bu tabloyu daha da vahim hale getiren şey ise bu koşullarda bile sosyal ve ekonomik yaşamda varlığını sürdürmeye çalışan kadınlarımızın yaşadıkları travmadır. Son üç yılda 334 kadımız, iş cinayetlerine kurban edilmiş, kadınlarımızın çalışma koşulları daha da sağlıksız ve güvencesiz hale gelmiş, kadın çalışanların yüzde 93’ü sendikasızlaştırılmış, çalışan her 4 kadından biri iş güvencesinden mahrum bırakılmış ve ekonomik kriz yüzünden işten çıkarmalar başlayınca ilk olarak kadın çalışanlar kapı önüne konmaya başlanmıştır.
Bu vahim tabloyu tersine çevirecek olan, yine biz kadınlardır. Toplumsal barış, sosyal adalet, hukuk devleti, kadın ve erkeklerin her alanda eşit yurttaşlar haline gelebilmeleri için yine biz kadınlara büyük görevler düşüyor. Cumhuriyetimizi kuran iradenin izlediği yol ve mücadele, bugün bize yeniden rehber olacaktır.
8 Mart, kadınların özgürlük ve emek mücadelesinin simgesidir. Emekçi kadınlarımızın onurlu mücadelelerinin kazanımı olan hak ve özgürlükler, Atatürk Türkiye’sinin kadınları tarafından yeniden hayat bulacaktır. Cumhuriyetimizin, çağdaş, laik ve demokratik değerlerine sımsıkı sarılan, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda kararlılıkla yürümeye devam eden kadınlarımızın, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlu olsun.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan: “Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, toplumsal hayatta ve çalışma hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine çok büyük katkılarda bulunmaktadır.

AK Parti olarak; kadınlarımızın siyasette, ekonomide, iş dünyasında, üretimde hak ettiği noktada olması için göreve geldiğimiz günden bu yana gayretle çalıştık. Kadınlarımızın aile içinde, sosyal ve ekonomik hayatta yerini güçlendirmek, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda ortak bilinç oluşturmak ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçmek için bugüne değin atılmamış adımları attık, kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Bugün kadınlarımız her alanda karar verici pozisyonlarda edindikleri rollerle başarı hikâyeleri yazmaktadır.

Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de verdiğimiz mücadelede en büyük güven ve destek kaynağımız, ülkemize başarıları ve hizmetleriyle değer katan kadınlarımızdır. Ülkemiz böylesine kritik süreçlerden geçerken kadınlarımızın üstlendiği sorumluluk çok değerlidir. Tarih boyunca nice badirelerin atlatılmasında, engellerin aşılmasında, zorlukların üstesinden gelinmesinde kadınlarımız büyük roller üstlenmiş, fedakârlıkları ve kararlılıklarıyla ülkemizin hedeflerine ulaşmasına katkılar sunmuşlardır.

Dünya’yı merhametli dokunuşlarıyla, sevgileriyle, fedakârlıklarıyla, inançları ve azimleriyle kadınlarımız güzelleştirecek. İnanıyoruz ki kadınlarımıza yapılan her yatırım bugüne olduğu kadar geleceğe de değer katmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanımız uğruna canlarını feda eden kadınlarımızı rahmetle anarken, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarının hak, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir” dedi.

KADINLAR İÇİN ÖZEL YATIRIMLAR
Bugüne kadar kadınların geleceği, refahı, mutluluğu ve psikolojik olarak sağlıklı olmaları için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Genç, ” Bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. Biz sadece 8 Mart’ta değil, her gün kadınlarımız için çalıştık. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi ile kadınlarımız eğitimden sağlığa, spordan psikolojik danışmanlık ve meslek edindirme kurslarına kadar birçok hizmetten faydalanıyor. Yine Kadınlarımız için Aile Birimi ve Aile Okulları, kurs merkezleri kurduk, mahallelerimize Hanım Konakları yaptık” diye konuştu.

‘KADINLAR GELİŞİMDE BÜYÜK ROL OYNUYOR’
Kadına yönelik her türlü şiddetin insanlık dışı olduğuna işaret eden Genç, “Yeni bir geleceğin inşasında her çalışmamızda kadına önem verdik. Çünkü biliyoruz ki kadın mutluysa, toplum mutlu olur. Bir toplumun veya ülkenin gelişiminde kadınlar büyük rol oynamaktadır. Toplumu inşa edecek olan kadındır. Dolayısıyla kadına yapılan her bir yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördük. Bu manada kadına yönelik en çok yatırım yapan bir belediye olmanın onurunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

KADIN TOPLUMUN TEMELİDİR
Canik Belediyesi olarak hedef noktalarında aile ve aile kurumunun olduğunu belirten Genç, mesajında şunları söyledi: “Bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak ülkeye istikamet verendir. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyruğuna yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere annelerimizin, tüm hanım kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin: “Varlığımızın anlamı; Analarımız, eşlerimiz, bacılarımız ve toplumun temel direği tüm kadınlarımızın bir gün değil, her gün el üstünde tutulması gerektiğine inancımla, kadına şiddetin tarih olduğu bir toplum diliyor, başta şehit anaları olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.